PERUTTU: Sävelen nimi – Matias Häkkisen jatkotutkintokonsertti

Cembalisti Matias Häkkinen on tässä konsertissa kuin nuorallatanssija.

Matias Häkkinen
Heikki Tuuli

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian konsertit peruttu 30.6.2020 asti

Koronavirustartunnan riski on kohonnut kaikkialla maailmassa. Hallituksen uusien linjauksien mukaisesti kaikki Taideyliopiston tilat ovat suljettuina 18.3.–13.4.2020 ja Sibelius-Akatemian konsertit on peruttu 30.6.2020 asti. Peruuntuvien konserttien lippujen palautuksia hoitaa Ticketmaster.

Ohjeet lippujen palautukseen:
Peruuntuneet konsertit: http://bit.ly/peruutukset
Siirtyneet konsertit http://bit.ly/siirretyt

Hän tasapainottelee kauniin ja ruman välillä yrittäen löytää jokaiselle hetkelle, harmonialle ja sävelelle sopivan paikan. Häkkinen käyttää rajattua sävelikköä roolittaen eri säveliä välillä myötäkarvaisesti, niiden tavallisissa tehtävissä ja välillä vastakarvaisesti niiden todellista luontoa vastaan.

Enharmonian maailmaan ei vielä astuta, vaan tutkimisen kohteena ovat enharmonian syntyhetket ja -syyt, eli se, voiko vaikkapa b-säveltä käyttää ais-sävelenä. Ja jos voi, niin mitä se ilmaisee?

Tutkimuksen koekaniineina soivat J.S. Bachin, Couperinin ja Frobergerin sävellykset.

Matias Häkkinen, cembalo

J.S.Bach, Couperin, Froberger

Lisätietoja: Matti Leisma, matti.leisma@uniarts.fi

30 vuotta musiikin tohtoreita Sibelius-Akatemiasta
Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Sibelius-Akatemiasta valmistuivat ensimmäiset musiikin tohtorit. Tähän mennessä heitä on valmistunut yli 200. Kansainvälisesti arvostettu ja uraauurtava Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutus tuottaa ammattilaisia vaativiin taiteen, tutkimuksen ja koulutuksen asiantuntijatehtäviin. Tämä tapahtuma on osa juhlavuoden tarjontaa.  


Ajankohta

ti 28.4.2020 klo 19:00

Sijainti

R-talo, Sibelius-Akatemia, Taideyliopisto

Pohjoinen Rautatiekatu 9

00100 Helsinki

Liput

6,50-18 €

Osta liput

Muut tiedot

Sali: Konserttisali
Lippuja myynnissä myös konserttipaikalla tuntia ennen tilaisuuden alkua ilman erillistä palvelumaksua. Maksuvälineinä käteinen ja maksukortti, Kulttuurisetelit- ja kortit eivät ole käytettävissä.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet