Matias Häkkinen –Sävelen nimi

Cembalisti Matias Häkkinen on ensimmäisessä jatkotutkintokonsertissaan kuin nuorallatanssija.

Matias Häkkinen
Heikki Tuuli

Hän tasapainottelee kauniin ja ruman välillä yrittäen löytää jokaiselle hetkelle, harmonialle ja sävelelle sopivan paikan. Häkkinen käyttää rajattua sävelikköä roolittaen eri säveliä välillä myötäkarvaisesti, niiden tavallisissa tehtävissä ja välillä vastakarvaisesti niiden todellista luontoa vastaan.

Enharmonian maailmaan ei vielä astuta, vaan tutkimisen kohteena ovat enharmonian syntyhetket ja -syyt, eli se, voiko vaikkapa b-säveltä käyttää ais-sävelenä. Ja jos voi, niin mitä se ilmaisee?

Tutkimuksen koekaniineina soivat J.S. Bachin, Couperinin ja Frobergerin sävellykset.

Matias Häkkinen, cembalo

J.S.Bach, Couperin, Froberger

Lisätietoja: Matti Leisma, matti.leisma@uniarts.fi

30 vuotta musiikin tohtoreita Sibelius-Akatemiasta

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Sibelius-Akatemiasta valmistuivat ensimmäiset musiikin tohtorit. Tähän mennessä heitä on valmistunut yli 200. Kansainvälisesti arvostettu ja uraauurtava Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutus tuottaa ammattilaisia vaativiin taiteen, tutkimuksen ja koulutuksen asiantuntijatehtäviin. Tämä tapahtuma on osa juhlavuoden tarjontaa.  


Ajankohta

16.9.2020 klo 19:00

Sijainti

R-talo

Pohjoinen Rautatiekatu 9

00100 Helsinki

R-talon Konserttisali

Liput

6,50–18 €

Osta liput

Muut tiedot


Konserttiin on myynnissä 60 lippua. Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.
Lippuja myynnissä myös konserttipaikalla tuntia ennen tilaisuuden alkua ilman erillistä palvelumaksua. Maksuvälineinä käteinen ja maksukortti, Kulttuurisetelit- ja kortit eivät ole käytettävissä.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet