Prima Prattica – renessanssimusiikkia yli kielirajojen

Konsertissa kuullaan instrumentaali- ja vokaaliyhtyemusiikkia.

Konsertissa kuullaan instrumentaali- ja vokaaliyhtyemusiikkia säveltäjiltä William Byrd, Giovanni Gabrieli, Michael Praetorius ja Tómas Luis de Victoria. Prima Prattica viittaa 1500-luvulta lähtien sävellettyyn musiikkiin, jonka estetiikassa tietoisesti ammennettiin vanhemmasta traditiosta, kuten renessanssista.

Konserttissa esiintyy vanhan musiikin, laulun, kuoronjohdon ja avoimen kampuksen opiskelijoita, johtajana toimii vanhan musiikin vierailijaprofessori Justin Doyle.

Ohjelma

Instrumentaali- ja vokaaliyhtyemusiikkia säveltäjiltä William Byrd, Giovanni Gabrieli, Michael Praetorius ja Tómas Luis de Victoria.

Esiintyjät

  • Vanhan musiikin, laulumusiikin, kuoronjohdon ja avoimen kampuksen opiskelijat
  • Justin Doyle, musiikinjohto

Lisätiedot: Annamari Pölhö, annamari.polho@uniarts.fi

Justin Doyle

Justin Doylen opetusvierailu ja sen päätöskonsertti ovat osa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuoden 2019 alussa käynnistynyttä kansainvälistä vierailijaohjelmaa. Se on Sibelius-Akatemian koulutusta täydentävä ohjelma, johon kutsutaan oman erityisalueensa johtavia taiteilijoita eri puolilta maailmaa. He työskentelevät Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ja opettajien kanssa periodimuotoisesti, pääsääntöisesti vuoden tai kahden vuoden jaksoissa. Ohjelman perustamista ovat tukeneet Jane ja Aatos Erkon säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Ajankohta

25.11.2022 klo 19:00 – 20:10

Sijainti

Organo

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Stream-linkki

Liput

Vapaa pääsy

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet