PERUTTU: Pohjalainen salakapakka: Antti & Isotalo ja Hosio & Lautamaja

Pohjalainen salakapakka -ilta on peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Joulun alla Kalevan Navetan Hugo-sali muuntuu pohjalaiseksi salakapakaksi. Musiikin ja hyvän ruoan täyttämässä illassa esiintyy kaksi pohjalaisesta musiikkiperinteestä ammentavaa kokoonpanoa, jotka luovat tilaan herkullisen tunnelman.

Kuvassa Antti & Isotalo Trio.
AJ Savolainen

Tanssipelimannit Riina Hosio ja Leija Lautamaja aloittavat illan musiikin ja tanssin siivin. Antti & Isotalo -trio tuo puolestaan kuulijoilleen maistiaisia pohjalaisista puukkojunkkareista. Ravintola Äärellän iltaan räätälöimä menu sekä drinkkilista kruunaavat pohjalaisen salakapakan tunnelman, ja illan musiikilliset makupalat voikin täydentää maistuvalla pöytiin tarjoillulla klubiruoalla klassisin Äärellä-sävelin maustettuna.  Lipun hintaan sisältyy alkoholiton alkudrinkki.

Tanssipelimannit Riina Hosion ja Leija Lautamajan duo tulkitsee ja juhlistaa pelimannimusiikkia sen molemmilta puolilta: tanssilattialta ja soittopenkiltä. Tanssipelimannien liike ja musiikki ovat iloisesti ja leikkisästi yhtä – yhdessä hetkessä toisiaan härnäten ja takaa ajaen, toisessa hetkessä täydellisessä harmoniassa soiden. Samaa sävelmää tulkitaan kahdella tasa-arvoisella instrumentilla: musiikki on tanssia ja tanssi musiikkia. Hosio & Lautamaja käsittelevät pelimanniperinnettä silkkihansikkain ja samalla kun ammentavat inspiraation omaan tekemiseensä, hoivaavat sitä hellästi. 

Riina Hosio,  kansantanssi 
Leija Lautamaja, 2,5-rivinen haitari, harmooni

Antti & Isotalo -trio on musisoinut pohjalaisen häjyylyn inspiroimana jo vuodesta 2014. Yhtyeen juurevan akustinen soitanta ja vivahteikas laulu kertovat Pohjanmaan puukkojunkkareiden yhteenotoista, intohimoisesta rakkaudesta sekä yhteisön ihailunsekaisesta paheksunnasta. Montako ruumista kannettiin porstuasta porraspäähän härmäläisissä häissä? Millaista soppaa piru hämmenteli? Miten päästä eroon vanhasta heilasta? 

Antti Rask, laulu, ukulele 
Ella Isotalo,  viulu, alttoviulu, laulu  
Elina Lappalainen,  kontrabasso, laulu 

Ilta järjestetään yhteistyössä ravintola Äärellä kanssa.

Turvallisuus: Taideyliopiston esitystoiminnassa noudatetaan viranomaisten määräyksiä, linjauksia ja ohjeistuksia. Seinäjoella Kalevan Navetassa Taideyliopiston järjestämien tapahtumien yleisömäärää on rajattu, ja tapahtumissa noudatetaan turvavälejä. Katso tarkemmat turvaohjeet.

Lisätiedot:
Jenni Latva, jenni.latva@uniarts.fi

Ajankohta

11.12.2020 klo 19:00

Sijainti

Kalevan Navetta (Seinäjoki)

Nyykoolinkatu

60100 Seinäjoki

Liput

Liput 20/15 €
Lipun hintaan sisältyy alkoholiton alkudrinkki.

Osta liput

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet