Sibelius-Akatemian tutkijoiden luentosarja 2020: Eero Hämeenniemi ja Alejandro Olarte

Perjantai, tammikuu 17, 2020 - 13:00 - 15:30
Kamarimusiikkisali, Pohjoinen Rautatiekatu 9
Luento
Vapaa pääsy
Tammikuussa 2020 käynnistyvässä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tutkijoiden luentosarjassa teemana on interaktio ja intersubjektiivisuus musiikissa.

Eero Hämeenniemi: Making thoughts audible. Meditative playing and listening as a shared experience

Alejandro Olarte: Performing electronic instruments: contributions to contemporary musicianship

Neljän luennon sarja tarjoaa mahdollisuuden syventyä Sibelius-Akatemiassa parhaillaan tehtävään tutkimukseen, sen aiheisiin, tuloksiin, työmenetelmiin ja tekijöihin. Kukin luennoitsija käsittelee aihetta oman tutkimuksensa lähtökohdista, oman ilmaisunsa kautta, kielen ja/ tai musiikin keinoin. Jokaisessa sarjan osassa luennoi kaksi tutkijaa jonka jälkeen on varattu aikaa yleiselle keskustelulle. Lue lisää luentosarjasta.

 

30 vuotta musiikin tohtoreita Sibelius-Akatemiasta 

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Sibelius-Akatemiasta valmistuivat ensimmäiset musiikin tohtorit. Tähän mennessä heitä on valmistunut yli 200. Kansainvälisesti arvostettu ja uraauurtava Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutus tuottaa ammattilaisia vaativiin taiteen, tutkimuksen ja koulutuksen asiantuntijatehtäviin. 

Lisätietoja musiikin tohtorikoulutuksesta Taideyliopistossa

Lisätietoja:
Otso Lähdeoja (MuTri-tohtorikoulu) otso.lahdeoja@uniarts.fi ja Olga Heikkilä (DocMus-tohtorikoulu) olga.heikkila@uniarts.fi