Taideyliopiston vaalitentti

Tiistai, helmikuu 26, 2019 - 17:00 - 19:30
Sofia Future Farm
Keskustelu

Taide tekee tulevaisuuden – ja siksi taiteilijat, tutkijat ja taideopiskelijat haluavat istua niissä pöydissä, joissa määritellään Suomen suuntaa. Taideyliopisto haastaa eduskuntavaaliehdokkaat pohtimaan kulttuuripolitiikkaa vaalitentissään Sofia Future Farmissa Helsingin Torikortteleissa 26.2. klo 17–19.30. Tilaisuudessa julkistetaan myös taide- ja kulttuurialan eduskuntavaalikampanja, jota koordinoivat Taideyliopiston ylioppilaskunta ja taiteen alan keskusjärjestö KULTA ry. 

Taideyliopiston vaalitenttiin on kutsuttu kulttuuripoliittisista kysymyksistä kiinnostuneita Helsingin vaalipiirin ehdokkaita. Koska haluamme kuulla tuoreita näkemyksiä, tenttiin osallistuu ehdokkaita erityisesti eduskuntaan pyrkivien uusien kasvojen joukosta. 

Kuusi panelistia ovat: 
-    Lotta Backlund (Kok.), joka työskentelee tv-tuotantoyhtiö Warner Brosissa ja on Audiovisual Producers Finlandin (APFI) puheenjohtaja
-    Tuomas Finne (SDP), joka on kulttuurituottaja ja musiikkityöläinen sekä Elävän musiikin yhdistys Elmu ry:n puheenjohtaja
-    Mari Holopainen (vihr.), joka on johtamisen ja strategian tohtoriopiskelija ja tutkija Aalto-yliopistossa
-    Kaarle Hurtig (RKP), joka on Taideteollisessa korkeakoulussa opiskellut yrittäjä ja sekatyöläinen
-    Tuomas Nevanlinna (Vas.), joka on filosofi, kirjailija ja suomentaja sekä on toiminut pitkään Kuvataideakatemian tuntiopettajana
-    Juha Väätäinen (PS), joka on entinen kansanedustaja, kestävyysjuoksija sekä kuvataiteilija

Tilaisuudessa ehdokkaita tenttaa Laura Köönikkä, joka on Taideyliopiston lehtori, kuraattori ja taideviennin parissa pitkään työskennellyt yrittäjä. 

Voit ehdottaa omaa kysymystäsi vaalitenttiin tällä lomakkeella. Yleisöllä on mahdollisuus esittää ehdokkaille kysymyksiä myös tilaisuudessa.

Tule siis paikalle kuuntelemaan, keskustelemaan ja haastamaan mahdollisia tulevaisuuden päättäjiä! Vaalitenttiä voi seurata suorana lähetyksenä myös Taideyliopiston YouTubessa.

Vaalitentti on osa Taideyliopiston Sofia Future Farmissa järjestämää ohjelmaa. Taideyliopiston ja Sofia Future Farmin vuoden 2018 lopussa käynnistämä yhteistyö synnyttää Torikortteleissa sijaitsevaan kaupunkikeskukseen uudenlaista ohjelmaa ja mahdollistaa kohtaamisia taiteilijoiden, tutkijoiden ja yritysmaailman välillä. Vaalitentti aloittaa myös viikoittaisen Sofia Talk -puheohjelmien sarjan, joka keskittyy uuteen työhön, luovuuteen ja oppimiseen. 

Osoite:
Sofia Future Farm
Sofiankatu 4 C
Helsinki