Sibelius Academy Guitar Festival: Kitararesitaaleja

Lauantai, huhtikuu 13, 2019 - 13:00 - 14:45
Musiikkitalo, Organo
Konsertti
Vapaa pääsy
Sibelius-Akatemiasta tänä keväänä valmistuvat kitaristit esiintyvät resitaaliohjelmillaan, jotka ovat samalla heidän maisterintutkintojaan.

Maria Sapelkina ja Taavi Kiviranta, kitara

Ohjelmassa mm. J. S. Bach, Moreno-Torroba, Brindle, Orekhov, Giuliani, Ponce

***

Maria Sapelkina on esiintynyt sekä solistina että erilaisissa kamarikokoonpanoissa. Hän on opiskellut Timo Korhosen, Andrzej Wilkuksen, Ismo Eskelisen ja Petri Kumelan johdolla. 

Sapelkinan musiikkitarina alkoi 10-vuotiaana kun hän aloitti musiikkikoulun pääaineenaan domra (venäläinen kansansoitin). 15-vuotiaana hän eksyi klassisen kitaran polulle, jolla on edelleen.

Sapelkina on kiinnostunut klassisen musiikin rinnalla myös jazz- ja kansanmusiikista sekä säveltämisestä. Resitaalissa kuullaan muun muassa harvemmin Suomessa esitetty kappale Troikka-variaatiot, joka pohjautuu venäläiseen kansanlauluun.

Marian A-tutkinnon resitaali sisältää musiikkia eri aikakausilta, säveltäjinä: J. S. Bach, Moreno-Torroba, Brindle ja Orekhov.

Taavi Kiviranta (1994) aloitti kitaransoiton opinnot Jyväskylässä vuonna 2004 ja vuodesta 2013 alkaen hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Jukka Savijoen, Otto Tolosen sekä Ismo Eskelisen johdolla. Syksyllä 2018 hän aloitti myös maisteriopinnot Kölnissä Goran Krivokapicin luokalla.

Kiviranta on osallistunut useille kansainvälisille mestarikursseille sekä kilpailuihin ja vuonna 2015 hän oli finalisti ja sai erikoispalkinnon parhaasta nykymusiikkiteoksen tulkinnastaan Anna Amalia kilpailussa Weimarissa. Kitaristin esiintymiset ulottuvat Yönkuningattaren aarian säestämisestä ukulelella Kansallisoopperassa aina Villa-Lobosin etydien soittamiseen Ylen suorassa tv-lähetyksessä.
   
A-tutkintoonsa Taavi on valinnut hänelle tärkeäksi muodostuneita teoksia J. S. Bachilta, Mauro Giulianilta ja Manuel Poncelta. Tutkinnon huipentaa Joaquin Rodrigon Aranjuez-konsertto, jonka Kiviranta esittää hänen muusikkokavereista kootun orkesterin kanssa. Orkesteria johtaa Elisar Riddelin.

Sibelius Academy Guitar Festival 10.–14.4.2019

Toista kertaa Musiikkitalossa järjestettävä Sibelius Academy Guitar Festival esittelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kitaransoiton opiskelijoiden ja opettajien taiteellista kirjoa.

Lisätietoja:
Jeroen Sebrechts, 050 410 9252, jeroen.sebrechts@uniarts.fi