Photo: Mitro Härkönen

Teho.

Perjantai, maaliskuu 15, 2019 - 19:00
Still Standing Tapas & Wine
Konsertti
Liput: 7-10€
Rajoja rikkova ja perinnetietoinen kahden viuluvirtuoosin yhtye.

Teho. on yhtä aikaa rajoja rikkova ja perinnetietoinen yhtye. Hannu Saha kuvailee Konsta Jylhä -kilpailun voittopuheessa: ”Teho.n muusikot tuntevat perinteen läpikotaisin. Raudanlujina, monipuolisina ammattilaisina he tekevät sillä mitä lystäävät ja pystyvät viemään musiikkia äärilaidasta toiseen.”

Teho.n musiikissa yhdistellään saumattomasti suomalaista pelimanniviulismia, norjalaista hallingia, ruotsalaista polskaa, bepopia, western swingiä ja uutta, itsesävellettyä kansanmusiikkia ryyditettynä ankaralla svengillä. Teho.n molemmat jäsenet ovat kansanmusiikkikentän kärkinimiä ja genrerajoja kaihtamattomia freelancereita. Heillä on vuosien yhteissoittokokemus mm. Frigg-yhtyeen riveistä, molemmat opettavat sivutoimisesti Sibelius-Akatemiassa ja kummallakin on luotsattavanaan myös oma yhtye.

”Herkemmistä tunnelmoinneista hyperaktiiviseen Sahanperän sottiisin versiointiin. Teho. jättää kuulijansa suu auki ihmettelemään kuinka kahdesta miehestä voi lähteä noin massiivisen kuuloinen kokonaisuus.”
– Antti J. Janka-Murros, Kansanmusiikki-lehti

Tero Hyväluoma, viulu
Esko Järvelä, viisikielinen viulu

Liput: 10/7 €, vain ovelta.

Lisätietoja:
Piia Kleemola-Välimäki, 040 710 4382, piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi