Photo: Rafael Vásquez

MARS Live: Sampo Lassila Narinkka, Nordic Dance Kaustinen, Petri Hakala & Piia Kleemola

Keskiviikko, helmikuu 13, 2019 - 19:00
Hotelli-ravintola Alma
Konsertti
Vapaa pääsy
MARS-festivaalin liveillassa tarjolla kaihoisaa suomiklezmeriä, tanssinopetusta livemusiikin tahdissa ja suomifolkin konkareiden tanssisetti.

Sampo Lassila Narinkka

Vaikuttavista live-esiintymisistään tunnetun Sampo Lassila Narinkka -trion konsertti alkaa hyvin perinteisellä klezmerillä ja vanhaan tyyliin soitettuna. Kappale kappaleelta musiikkiin lisätään sävyjä ja tehoja ja lopuksi päädytään yhtyeen omintakeiseen originaalimusiikkiin, uuteen suomalaiseen klezmeriin, suomiklezmeriin.

Sampo Lassila: kontrabasso
Aleksi Trygg: viola pomposa
Markku Lepistö: harmonikka

Nordic Dance Kaustinen

Nordic Dance on kaikille avoin osallistava tanssiklubisarja. Nordic Dance -klubeilla opetellaan ja tanssitaan suomalaiseen ja muihin pohjoismaisiin traditioihin pohjautuvia tansseja elävän musiikin tahdissa. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita, mutta klubit soveltuvat myös tanssia pidempään harrastaneille.
Saana Kujala, klubin ohjaus
Leija Lautamaja, klubin ohjaus

Petri Hakala & Piia Kleemola

Kaksi suomalaisen kansanmusiikin huippua, kielisoittaja Petri Hakala ja viulisti Piia Kleemola perustivat duonsa vuonna 2016. Pitkäaikaiset folkkikonkarit soittavat suomalaisia kansanmusiikkiklassikoita kamarimusiikillisessa hengessä, vahvasti improvisoiden. Ohjelmistossa olevat sävelmät on poimittu tarkoin valiten vanhojen arkistonauhojen ja nuottikokoelmien joukosta ja ne saavat Hakalan ja Kleemolan taitavassa käsittelyssä uusia, raikkaita tulkintoja. Duon debyyttilevy Field Trip julkaistiin elokuussa 2018. MARS Live -illassa Hakala ja Kleemola soittavat setillisen tanssittavaa kansanmusiikkia.

Petri Hakala: mandoliini, oktaavimandoliini, kitara
Piia Kleemola: viulu

Lisätietoja:
Piia Kleemola-Välimäki, 040 710 4382, piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi