Julkinen soveltuvuusarviointi: Musiikin esittämisen tutkimuksen professorin rekrytointi

Torstai, lokakuu 24, 2019 - 10:15 - 15:45
Ackté-sali
Julkinen soveltuvuusarviointi
Vapaa pääsy
Yleisölle avoin soveltuvuusarviointitilaisuus.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia hakee musiikin esittämisen tutkimuksen professoria viiden vuoden määräaikaiseen tehtävään DocMus-tohtorikouluun. Työ alkaa 1.1.2020. Määräaikaisuuden perusteena on koulutuksen jatkuvaan kehittämiseen ja uudistuvalle opetukselle asetettaviin vaatimuksiin liittyvä joustavuuden tarve.

Aikataulu, hakijat ovat aakkosjärjestyksessä:
klo 10.15-11.45                         Bayley Amanda
klo 12.45-14.15                         Knust Martin
klo 14.15-15.45                         Ojala Juha

Soveltuvuusnäytteen sisältö:

 • Opetus- ja tutkimusvisio, max 5 minuuttia
  Hakijan tehtävänä on kertoa, millaisen panoksen hän toisi Sibelius-Akatemian tutkimus- ja koulutustoimintaan, sekä yleisellä tasolla että oman erityisalansa puitteissa. Lisäksi pyydetään kertomaan, mihin suuntaan hakija pyrkisi viemään Taideyliopiston tutkimusta ja opetusta sekä niiden yhdistämistä.
   
 • Opetusnäyte, 30 minuuttia
  Hakija opettaa vuorovaikutteisesti 3-5 hengen tohtoriopiskelijaryhmää. Demonstraatio koostuu opetusnäytteestä hypoteettisella kurssilla, jonka tarkoituksena on esitellä musiikin esittämisen tutkimuksen menetelmiä. Kyseessä ei ole kurssin ensimmäinen johdatteleva luento. Tehtävänä on esitellä hakijalle keskeistä tutkimusmenetelmää tai tutkimusmenetelmiä sekä tämän menetelmän tai näiden menetelmien soveltamista. Opetusnäyte on englanniksi.
   
 • Ohjausnäyte, 20 minuuttia
  Hakija ohjaa väitöskirjaa tekevää tohtoriopiskelijaa. Materiaalina on opiskelijan kirjoittama tutkimusteksti. Teksti on englanniksi. Ohjaus voi olla suomeksi tai englanniksi. Materiaali toimitetaan hakijoille etukäteen noin 2 viikkoa ennen tilaisuutta.
   
 • Haastattelu, 15 minuuttia
  Rekrytointitoimikunta haastattelee hakijaa

Tilaisuus on kaikille avoin lukuun ottamatta hakijan haastattelua.

Lisätietoja:
Katja Vento, katja.vento@uniarts.fi, 040 710 4213