Sväng plays Sibelius

Torstai, joulukuu 10, 2015 - 19:00
Kalevan navetta, Itikanmäki, Seinäjoki
konsertti
Liput: 11,50-17,50€
Huuliharppukvartetti Sväng tulkitsee Sibeliuksen teoksia.

Kulttimainetta maailmalla nauttiva huuliharppukvartetti Sväng tulkitsee kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen suuria orkesteriteoksia historiallisessa suojelukohteessa, Itikanmäen Kalevan navetassa.
Liput 17,50/11,50 € (sis. palvelumaksun 2,50/1,50 €), edullisempi hinta opiskelijoille ja eläkeläisille. Mikäli konserttia ei myydä ennakkoon loppuun, lipunmyynti myös ovelta.

Kuinka Svängismi yhdistyy Sibeliuksen ikonisiin sävellyksiin? 

Vuonna 2010 huuliharppukvartetti Sväng teki tilaustyönä Ranskaan konserttisarjan "Sväng plays Chopin". Klassinen konserttiyleisö oli sekä innoissaan että ihmeissään. Tuolloin jäi itämään ajatus, että jonain päivänä Sväng vielä soittaa omaa kansallissäveltäjäämme Sibeliusta. Juhlavuosi tarjosi oivan hetken toteuttaa pitkäaikainen haave, joka osoittautui myös valtavaksi haasteeksi: kuinka sovittaa rakastamamme musiikki neljälle huuliharpulle? Chopinin sovittaminen oli "vain" pianopartituurin avaamista, mutta nyt ovat kyseessä suuret orkesteriteokset: Karelia-sarja, Lemminkäisen kotiinpaluu, Andante festivo… Svängaako Sibelius? Tämä pitää kuulla ennen kuolemaa!

Eero Grundsröm, diatoniset ja kromaattiset huuliharput
Jouko Kyhälä, harmonetta, diatoniset ja kromaattiset huuliharput
Pasi Leino, bassohuuliharppu
Eero Turkka, diatoniset ja kromaattiset huuliharput

www.svang.fi