MUs!!Kk!A: Antti Vuorenmaa

Antti Vuorenmaan pop/jazzpianon taiteellinen ohjelmasuoritus ”Anna tukan valuu vaan – Rakkauskirje Love Recordsin musiikille”

X-symboli sinisellä ja violetilla taustalla.

Konsertti streamataan suorana Youtubesta.

Konsertin esittely

Suomalaisen rock-musiikin saralla on vaikea kuvitella legendaarisempaa levy-yhtiötä kuin vuonna 1966 perustettu Love Records. Love antoi äänen 1960-luvulla Suomessa ensimmäisiä kertoja päätään nostaneelle nuorison vastakulttuurille, jonka pyörteissä toinen toistaan näkemyksellisemmät muusikot valmistautuivat mullistamaan suomalaisen musiikkikentän peruuttamattomasti. Yhtiön häkellyttävän laaja-alaisesta katalogista löytyy ohittamattomia klassikoita niin blues-pohjaisen rockin, progen, jazzin, iskelmän, kansanmusiikin, punkin kuin poliittisen laululiikkeenkin tiimoilta.
Yhdistävänä tekijänä voi varmasti pitää jonkinlaista taipumusta omaehtoisen soundin ja laskelmoimattoman itseilmaisun suosimiseen. Toiminta oli kautta linjan pähkähullun ennakkoluulotonta, ehdottoman kiehtovaa ja täynnä niin ikivihreiksi jääneitä hittejä kuin kaupallisia itsemurhiakin (jotka, kuten tiedämme, usein ovat taiteen riemuvoittoja).

Love Recordsin omaäänisyyttä ja vaihtoehtoisuutta juhliva toiminta antoi kasvualustan lukuisille käsitystämme suomalaisesta musiikista muovanneille taiteilijoille aina Leevi & The Leavingsistä Muska Babitziniin ja Kaj Chydeniuksesta Hurriganesiin.

Anna tukan valuu vaan on oma kunnianosoitukseni ja kiitokseni yhtiölle, jonka taide muovasi niin vahvasti omaa suhdettani musiikkiin ja musiikintekemiseen. Ollessani pikkupoika isäni esitteli minulle mm. Pekka Strengin ja Suomen Talvisota 1939-1945 -yhtyeen levyjä, jotka tuntuivat tuolloin kolmisenkymmentä vuotta vanhoina yllättävämmiltä ja rohkeammilta kuin valtaosa uudesta musiikista, jota korviini oli siihen mennessä kulkeutunut. On vaikea kuvitella millaiseksi muusikoksi olisin ilman noita levyjä kehittynyt. En sitä oikeastaan edes halua kuvitella.

Konsertissa biisien sovitukset lähtevät Love Recordsin seikkailullisen eetoksen hengessä paikoin pitkällekin laukalle alkuperäisistä versioista mutta toivon ja uskon sävellyksissä itsessään piilevän magian säilyneen mahdollisimman koskemattomana. Tuon magian välittää ennen kaikkea kanssani musisoiva bändi, jota parempaa en olisi osannut kuvitellakaan.
Biisit ovat pullollaan herkullisia sointuja, soundeja ja melodioita. Sanoitusten henki juhlii rauhaa, rakkautta ja kauneuden löytämistä niin itsestään kuin muualta. Näille elementeille on uskoakseni tilausta vielä nykypäivänä, ellei sitten aina.

Esiintyjät

Antti Vuorenmaa – kosketinsoittimet ja sovitukset
Ilkka Tuovinen – basso
Riku Sonkkanen – rummut
Jussi Pelkonen – kitara
Mikko Antila – lyömäsoittimet
Veera-Selina Lajoma – laulu
Mathias Hermansson – laulu ja kosketinsoittimet
Jarno Tikka – saksofoni
Jasmin Afaneh – trumpetti ja huilu
Joona Kilponen – trumpetti

Lisätietoja: Tiina Halonen

MUs!!Kk!A on musiikkikasvatuksen, eli tuttavallisemmin MUKAn, opiskelijoiden konserttisarja. Tapahtumassa kuullaan rytmimusiikin eri genrejä pääosin musiikkikasvatuksen opiskelijoista koottujen yhtyeiden esittäminä. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Ajankohta

30.4.2021 klo 17:00 – 18:00

Sijainti

Verkkokonsertti

Liput

Vapaa pääsy