Voice is Voices ääni-installaatio-ooppera

Miika Hyytiäisen jatkotutkinnon viimeinen taiteellinen osio Voice is Voices on oopperainstallaatio äänestä ja identiteetistä. Teos tuo lauluäänen ja oopperan lähemmäs kuin olet niitä koskaan kokenut.

Kuvituskuva, jossa on päällekkäin monen taiteilijan kasvokuva.

Voice is Voices on installaatio-ooppera äänestä ja identiteetistä: satujen huijaavista hahmoista, oman kielensä keksivistä sisarista, neljän koloratuurisopraanon alkusoitosta ja yhden äänen kasvusta erilaisiksi sukupuoliksi, tunteiksi ja tahdoiksi. Tyylejä, lainauksia ja kehollisuutta yhdistävä Voice is Voices tuo oopperan ja laulun aivan lähelle. 

Suuri osa sävellystä materiaalista perustuu oopperasta ja muusta musiikkikirjallisuudesta löytyneille sitaateille, jotka esitetään uudessa kontekstissa ja muokattuina. Teoksen humaanina viestinä onkin, että sekä ääneen että identiteettiinsä voi jokainen vaikuttaa. 

Teos esitetään pääosin englanniksi, mutta sitaattien ja eri maailmojen kautta mukana on muita kieliä, kuten suomi, ruotsi, saksa, italia ja ranska. 

Lisätietoja: Eeva Hohti, eeva.hohti@uniarts.fi 

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Ajankohta

4.9.2021 – 10.9.2021

Sijainti

Välilämpiö, 2. kerros

Musiikkitalo

Mannerheimintie 13 A

00100 Helsinki

Liput

Vapaa pääsy, paikka varattava etukäteen

Suora linkki varauslomakkeeseen

Muut tiedot


Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Sibelius-Akatemian konsertit on peruttu yleisöltä 12.9.2021 saakka. Tiedotamme tarkemmin yleisökonserttien ja lipunmyynnin avaamisesta 12.9. jälkeen.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet