Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Kesän nuoret taiteilijat: Lainahöyhenissä

Cembalisti ja pianisti Sanni Antikaisen sovittama ja ideoima konsertti sisältää mielikuvituksellisia sovituksia taidemusiikin kaikilta laidoilta

Nainen riikinkukon höyhen kasvojen edessä
Lainahöyhenissä, Sanni Antikainen

Konsertti on katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 9.9. klo 19-20.30.

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua. Onkohan tämä nyt ihan tyylinmukaista? Ei välttämättä, mutta sitäkin tyylikkäämpää! 

Ohjelmassa kuullaan tavallista barokkia, valebarokkia, kansanlauluja, romantiikan ajan melodioita, musikaalin helmiä ja ranskalaista impressionismia sopivilla ja epäsovinnaisilla soittimilla. Miltä kuulostaa, kun Brahmsia soittaa cembalolla ja sähkösellolla tai Debussyä barokin ajan periodisoittimilla? Miten se eroaa siitä, että soitetaan Rameauta asiaankuuluvilla välineillä? Mihin päädytään, kun aletaan leikkiä erilaisilla tyylikeinoilla ja soittotavoilla?

Lopputuloksena on kiehtovia, kauniita ja hupsujakin yhdistelmiä kappaleista, joissa kulkee pohjavirtana sama vahva tunnelma sävellysvuosien välisistä vuosisadoista huolimatta. 

Esiintyjät

Sanni Antikainen, cembalo ja urut 
Johanna Isokoski, laulu 
Kaisa Ruotsalainen, barokkiviulu 
Anna Pulakka, viola da gamba ja barokkisello 
Katri Antikainen, sähkösello ja laulu 

Lisätietoja: Mirka Rättyä, mirka.rattya@uniarts.fi

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Ajankohta

9.9.2021 klo 19:00 – 20:30

Sijainti

Musiikkitalo

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Black Box

Liput

Vapaa pääsy. Paikka varattava etukäteen, viimeistään 2 tuntia ennen konserttia. Lippuja on varattavissa puolet kokonaiskapasiteetista. Lippuja saatavilla ovelta tuntia ennen konserttia, mikäli paikkoja on vapaana. Varatut liput voit lunastaa konserttisalin ovelta tuntia ennen konsertin alkua.

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet