Musiik­ki­ta­lon ke­sä­kon­sert­ti – J-P Piirainen

J-P Piirainen kutoo yhteen suomalaisen tradition, kitaramusiikin ja uniikin äänensä säveltäjänä 2020-luvulla.

“Modernin kitaran ja suomalaisen kanteleen äänimaailmojen kohtaaminen”

Löytääkseen ennenkuulumatonta musiikkia, hän on kulkenut omia polkujaan kehittämällä ainoaa laatuaan olevan soittimen guitelen, jossa akustinen kitara ja suomalainen perinnesoitin kantele yhdistyvät yhdeksi instrumentiksi. Yksi maailman suosituimmista ja tavallisimmista soittimista kohtaa perinteikkään, suomalaista mytologiaa ja historiaa henkivän soittimen. Taidokas kitaran soitto yhdistyy kanteleen huomiota herättävään ääneen luoden täysin uuden musiikillisen maailman. J-P Piiraisen musiikki maalaa yhtä aikaa kuvaa modernista maailmasta ja Karjalan metsien ikiaikaisesta rauhasta.

Esiintyjät:

J-P Piirainen, guitele

Musiikkitalon terassilla kuullaan ilmaiskonsertteja kesäiltapäivisin keskiviikosta lauantaihin 26.5.-30.7. klo 17!

Konserteissa esiintyvät Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lahjakkaat muusikot sekä mielenkiintoisia vierailijoita pop- ja indiekentältä: mm. KUUMAA, Vilma Jää ja Olivera.

Musiikin genret vaihtelevat päivittäin: keskiviikkoisin klassista, perjantaisin jazzia ja lauantaisin maailmanmusiikkia. Muista myös Radio Helsingin kesälive torstaisin – tervetuloa afterworkeille nauttimaan kesäiltapäivistä!

Tutustu koko ohjelmaan.

Ajankohta

23.7.2022 klo 17:00 – 18:00

Sijainti

Musiikkitalon ulkoterassi

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet