LOPPUUNMYYTY Meditaatiokonsertti: Tässä ja nyt – musiikkia hiljaisuudessa

Konsertti on loppuunmyyty.
Musiikin välissä olevien meditaatiohetkien avulla tarjotaan yleisölle musiikin tuntemisen ja kokemisen mahdollisuus.

Liisa Tamminen istuu metsässä kiven päällä viulu vierellään.

Meditaatiota ja mindfulness-harjoituksia J.S.Bachin soolosellosarjojen avustuksella.  Kuulijat ovat tervetulleita vapaasti istumaan tuoleilla tai lattialla, makoilemaan omilla alustoillaan tai miten ja missä kukin parhaaksi näkee. Tässä konsertissa silmien sulkeminen on suorastaan toivottavaa. Ota oma alusta mukaan.

Liisa Tamminen: barokkialttoviulu ja meditaation ohjaus

Tässä ja nyt. Ohivirtaava aika. Meillä on taipumus elää menneisyydessä tai tulevaisuudessa huomaamatta, mitä tässä hetkessä tapahtuu, millaista on juuri nyt. Miltä juuri nyt soitettu musiikki tuntuu? Mitäpä jos konsertissa uppoutuisikin omaan sisäiseen maailmaansa ja kokemukseensa ja musiikin luomaan tunnelmaan? Havahtuisi huomaamaan akustisen soittimen tuottamat äänen värähtelyt ja musiikin virtaukset sen sijaan, että miettisi vaikkapa solistin pukuvalintaa tai jatkuvasti analysoisi tulkintaa?

Musiikki ja sen meditatiivinen voima. Barokkimusiikin on useasti todettu auttavan meitä saavuttamaan syvän keskittymisen, rauhoittumisen ja oppimisen tilan. Barokin aikana itse musiikki ja sen luoma tunnelma olivat tärkeämpiä kuin esittäjä. Musiikki perustuikin aina tietyn tunnetilan kuvaamiseen, eikä sitä tarvitsekaan välttämättä yrittää ymmärtää tai analysoida, vaan tuntea. J.S.Bachin soolosellosarjat perustuvat aikansa tanssimusiikkiin ja meditatiivisen tasaiseen poljentoon.

Barokkialttoviulu. Harvinainen ja kaunisääninen barokkialttoviulu on soolosoittimena lähes tuntematon. Sen matala viritystaso ja suolikielet tuovat musiikkiin tummuutta ja meditatiivisuutta. Ääni on pehmeämpi ja hiljaisempi kuin moderneissa soittimissa, mikä tekee siitä erityisen sopivan soittimen juuri meditaatiokonserttia ajatellen.

Liisa Tamminen on alttoviulisti, barokkialttoviulisti ja meditaatio- ja joogaopettaja. Hän on opiskellut alttoviulunsoittoa maailman barokkimusiikin keskuspaikassa Haagin Kuninkaallisessa konservatoriossa Hollannissa, barokkialttoviulu tarttui Tammisen mukaan kuin huomaamatta alan uranuurtajien ohjauksessa. Myöhemmin Sveitsissä asuessaan hän työskenteli pitkään freelancerina Keski-Euroopan vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa. Suomessa

Tammisen voi nähdä esimerkiksi Helsingin Barokkiorkesterin riveissä. Tavallisen alttoviulun parissa hän on tehnyt uraa freelancerina pääpaikkoinaan Rotterdamin filharmonikot ja Amsterdam Sinfonietta Hollannissa, Deutsche Kammerakademie ja Freiburgin filharmonikot Saksassa, Zürichin oopperan orkesteri ja Baselin sinfoniaorkesteri Sveitsissä sekä Radion sinfoniaorkesteri ja Tapiola Sinfonietta Suomessa. Jooga- ja meditaatio-opettajana Tamminen on toiminut vuodesta 2005 ja opettaa tavallisten tuntien lisäksi kehittämäänsä Muusikkojoogaa mm. Zürichin taideyliopistossa ja Sibelius-Akatemiassa. Hän on opiskellut iyengarjooga- ja meditaatio-opettajaksi Australiassa ja Intiassa sekä hathajoogaopettajaksi Sveitsissä. Idea meditaatiokonserttiin on kypsynyt vuosien saatossa, koska Tamminen haluaa tarjota yleisölle parhaita paloja omasta osaamisestaan. 

Turvallisuus

Tilaisuus järjestetään hyvin pienellä yleisökapasiteetilla Etelä-Pohjanmaan alueen koronarajoitukset huomioiden. Konsertissa on erittäin vahva kasvomaskisuositus.

Tilaisuuteen ei myydä lippuja ovelta. Ainoastaan ennakkolipunmyynti.

Ajankohta

10.6.2021 klo 19:00

Sijainti

Kalevan Navetta (Seinäjoki)

Nyykoolinkatu

60100 Seinäjoki

Liput

Konsertti on loppuunmyyty.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet