Maria Ylipää & Niko Kumpuvaara

Niko Kumpuvaara ja Maria Ylipää
Kuvat: Octavian Balean ja Juliana Harkki

Laulaja Maria Ylipää ja harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara kohtaavat intensiivisessä musiikkilajien yhteentörmäyksessä, jossa jokainen ilta erilainen. Näiden kahden monialaisen ja karismaattisen muusikon irtonainen improvisaatio ryydittää niin kaikkien rakastamia klassikkokappaleita kuin suomalaiseen runouteen sävellettyä taidemusiikkia. Kamarimusiikillinen konsertti on täynnä suurta tunnetta ja syvää musiikillista yhteyttä; virtuositeettia kaihtamatta, rakkaudella! 

Suomen valovoimaisimpiin taiteilijoihin kuuluva Maria Ylipää tunnetaan lukuisista musiikkiteatteri-, elokuva- ja tv-rooleistaan.  Musiikin saralla Maria Ylipää tunnetaan monipuolisena tulkitsijana, joka on kotonaan lavalla niin jazzyhtyeiden ja big bandien kuin sinfoniaorkesterienkin solistina. Marian ensimmäinen omalla nimellä julkaistu levy, Omani uni – yhteisalbumi Emma Salokosken kanssa, julkaistiin vuonna 2010. Vuonna 2013 hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä Onerva. 

Niko Kumpuvaaran haitarismi versoilee moneen suuntaan. Niin kutsutulla klasaripuolella hän on paininut aikamme musiikin keskiraskaassa sarjassa, kantaesittäen suomalaisten säveltäjien teoksia aina soolokappaleista konserttoihin asti. Klassisen nykymusiikin lisäksi hän soittaa ilomielin myös niin sanottua rytmimusiikkia. Tällä saralla hänen aktiivisimpia projektejaan ovat viime vuosina olleet suomalaisen iskelmämusiikin legenda Dallapé, elektronista instrumentaalimusiikkia esittävä Alphabeaver sekä sarjakuvapiirrosta livemusiikkin yhdistelevä Comics in Concert.  
 
Maria Ylipää: laulu  
Niko Kumpuvaara: harmonikka

Turvallisuus: Taideyliopiston esitystoiminnassa noudatetaan viranomaisten määräyksiä, linjauksia ja ohjeistuksia. Seinäjoella Kalevan Navetassa Taideyliopiston järjestämien tapahtumien yleisömäärää on rajattu, ja tapahtumissa noudatetaan turvavälejä. Katso tarkemmat turvaohjeet.

Lisätietoja:
Jenni Latva, jenni.latva@uniarts.fi
Piia Kleemola-Välimäki, piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi

Ajankohta

7.11.2020 klo 15:00

Sijainti

Kalevan Navetta (Seinäjoki)

Nyykoolinkatu

60100 Seinäjoki

Liput

Liput 20/15

Osta liput

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet