Taideyliopiston promootion juhlakonsertti

Perjantai, kesäkuu 8, 2018 - 19:00 - 20:20
Musiikkitalo, Konserttisali / Konsertsalen / Concert Hall
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 02.05.2018 09:00
Liput: 33
Taideyliopiston maisteri- ja tohtoripromootio järjestetään 8.–10.6.2018.

Sibelius-Akatemian kamariorkesteri
Jutta Seppinen, kapellimestari
Aaron Goldberg, piano
Malla Kuuranne, lausunta

Taideyliopiston promootiojuhlallisuudet alkavat juhlakonsertilla, jossa Sibelius-Akatemian kamariorkesteri juhlistaa promootiota Jutta Seppisen johtamana.

Konsertin aloittaa Einojuhani Rautavaaran hyväntuulinen, eteläpohjalaisiin pelimannisäveliin pohjautuva Pelimannit. Luvassa on poikkeuksellisesti myös teoksen jousiorkesteriversiosta aiemmin pois jätetty, pianosarjasta tuttu Jacob Könni -osa, jonka on sovittanut Lauri Ahokas.

Väliajan jälkeen kuullaan Arnold Schönbergin dramaattinen Verklärte Nacht, joka pohjautuu Richard Dehmelin samannimiseen rakkausrunoon. Schönberg sävelsi teoksen alun perin jousisekstetille, josta hän teki vasta myöhemmin konsertissa kuultavan jousiorkesteriversion.

Kamariorkesterin solistina esiintyy yhdysvaltalainen jazzpianisti Aaron Goldberg, joka esittää yhdessä Sibelius-Akatemian kamariorkesterin kanssa varta vasten kokoonpanolle sovitettuja jazzteoksia.

Konsertissa on väliaika.

***

Sibelius-Akatemian alumni, kapellimestari ja mezzosopraano Jutta Seppinen (s. 1976) on valmistumisensa jälkeen ehtinyt johtaa useita orkestereita Suomessa ja ulkomailla.
”Seppinen on poikkeuksellinen lahjakkuus." Mats Liljeroos, Hufvudstadsbladet, 2016.

Briljantti ja monipuolinen jazzpianisti Aaron Goldberg (s. 1974) on julkaissut viisi sooloalbumia ja työskennellyt lukuisten muusikoiden, kuten Joshua Redmanin, Wynton Marsalisin, Kurt Rosenwinkelin ja Guillermo Kleinin kanssa.

Professori (h.c.) Malla Kuuranne (s. 1954) opettaa äänenkäyttöä ja puheilmaisua Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ja on myös tunnettu aktiivisena lausuntataiteilijana, pedagogina ja lausunnan ohjaajana. Hän esiintyy paljon yksin sekä tekee ihmisääneen perustuvia esityksiä Äänessä-nimisen ryhmän kanssa.

uniarts.fi/promootio2018

Lisätietoja:
Anna Rombach, 040 710 4333, anna.rombach@uniarts.fi