Sosiaalipedagogiikan ilta TeaKissa 18.9.

Sosiaalipedagogiikka
Maanantai, syyskuu 18, 2017 - 17:15 - 19:30
Teatterikorkeakoulu, 525
Avoin luento

 

Vapauttava oppimisympäristö – freireläistä pedagogiikkaa käytännössä

Ohjaajatyön professori Rodolfo G. Vázquez, São Paulo Escola de Teatro (Bra)

Millainen oppimisympäristö tukee oppijan vapautta? São Paulo Escola de Teatro (SP-ET) on Brasilian São Paulossa toimiva yksityinen teatterikoulu, joka hyödyntää opetuksessaan kasvatusfilosofi Paulo Freiren inspiroimaa dialogista ja yhteistoiminnallista pedagogiikkaa. Yksi koulun perustajista, ohjaajantyön professori Rodolfo G. Vázquez kertoo alustuksessaan, millaista koulun pedagogiikka käytännössä on, mitä se tarkoittaa opettajien ja opiskelijoiden näkökulmasta ja mitä me Suomessa voisimme siitä oppia.

Kommenttipuheenvuoron pitävät SP-ET-koulussa vierailevana opettajana toimiva ohjauksen koulutusohjelman lehtori Eero Tapio Vuori (TeaK) ja Brasiliassa freireläistä kansalaisjärjestökasvatusta tutkinut sosiaalipedagogiikan ma. yliopistonlehtori Sanna Ryynänen (Itä-Suomen yliopisto). Aikaa jätetään myös kysymyksille ja yhteiselle keskustelulle. Tilaisuuden kieli on englanti.

Tilaisuuden järjestävät Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelma ja Suomen sosiaalipedagoginen seura ry.
Lisätiedot: Sanna Ryynänen – sanna.ryynanen(at)uef.fi

Sosiaalipedagogiikan illat Suomen sosiaalipedagoginen seura ry:n koordinoimia kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia, joissa käsitellään jotakin sosiaalipedagogisesti kiinnostavaa kasvatuksellista hanketta tai näkökulmaa Suomesta tai maailmalta.