Feel Helsinki: Invisible Forces

Lauantai, kesäkuu 8, 2019 - 10:00 - 18:00
Musiikkitalo, Alalämpiö
Kuvataide
Vapaa pääsy
Invisible Forces näyttelyssä katsoja voi kurkistaa VR-lasien kautta Kuvataideakatemian tulevaisuuteen.

Näyttely on toteutettu vasta rakenteilla olevan uuden Sörnäisten kampuksen tiloihin. Katsoja voi vierailla virtuaalisessa näyttelyssä VR-lasien avulla ja samalla tutustua Kuvataideakatemian opiskelijoiden ja henkilökunnan digitaalisiin teoksiin. Teokset ovat koottu näyttelyksi keväällä 2019 järjestetyn avoimen haun perusteella ja toteutettu nimenomaan virtuaalista näyttelytilaa ajatellen. Teokset käsittelevät monia kuvataiteen perinteisiä aiheita ja kysymyksiä, mittakaavaa ja tilaa, toden ja fiktion rajoja, häiriöitä ja katkoksia sekä siirtymiä erilaisten materiaalien välillä.

Näyttelyssä mukana olevat taiteilijat: Susanna Autio, Sara Blosseville, Cezár Kaci, Jaana Kähkönen, Ilai Lehto, Suzanne Mooney ja Nils Östbrant Projektin koordinointi ja kuratointi: Marko Backman, Tuomo Rainio, Mireia C. Saladrigues ja Aleksi Salminen Tekninen toteutus ja tuotanto: Marko Backman, Roberto Pugliese ja Tuomo Rainio 3D mallit: Marko Backman ja JKMM Kiitokset: Annet Dekker, Jaana Ristola ja Marko Vuokola

***

Feel Helsinki on Taideyliopiston ja Viini-lehden yhdessä järjestämä kaupunkifestivaali Musiikkitalossa 8. kesäkuuta. Taideyliopistossa järjestetään vuosittain yli tuhat yleisölle avointa tapahtumaa, mutta Feel Helsinki kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen koko yliopiston osaamisen.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita osallistumaan, aistimaan ja kohtaamaan toisensa musiikin, taiteen, teatterin, kuvataiteen ja merkityksellisten keskustelujen äärelle. Myös perheen pienimmät on otettu huomioon.

Festivaali levittäytyy koko Musiikkitaloon ja sen terassille aamukymmenestä myöhäisiltaan saakka ja suurin osa päivän ohjelmasta on maksutonta.

Lisätietoja:
Soili Sirenne, soili.sirenne@uniarts.fi