Global Fest 2016: Tuuletar with special guests from the Global Choir – On Fire and Earth, In Water and Sky

Torstai, joulukuu 8, 2016 - 19:00 - 20:00
Musiikkitalo, Camerata
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 17.06.2016 09:00
Liput: 6.50 EUR-17.50 EUR€
Lippuja saatavissa
Ensimmäistä kertaa järjestettävä, uusi vuosittainen Global Fest 2016.

Tuuletar on palkittu suomalainen lauluyhtye. Yhtyeen laulajat luovat pelkillä äänillään sointirikkaan ja mielenkiintoisen musiikillisen maailman, missä eksoottiset äänenkäyttötavat, iskevät beatbox-rytmit ja vahva yhteissointi leikkivät riehakkaasti keskenään. Yhtyeen sävellyksissä suomalainen kansanperinne, globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki kohtaavat toisensa tuoreella ja ennakkoluulottomalla tavalla. Tuulettaren laulajat saavat keikoillaan aikaan tunnelman, jonka energia imaisee yleisön mukaansa iästä ja taustoista riippumatta.

Venla Ilona Blom, laulu, beat boxing
Sini Koskelainen, laulu
Piia Säilynoja, laulu
Johanna Kyykoski, laulu
Paavo Malmberg, äänisuunnittelu

Global Fest 2016

Ensimmäistä kertaa järjestettävä, uusi vuosittainen Global Fest 2016 kerää yhteen Sibelius-Akatemian Global Music Programme -koulutusohjelman opiskelijat, opettajat, alumnit ja vierailevat taiteilijat. Festivaalin ohjelma esittelee kulttuurien monimuotoisuutta ja pyrkii viljelemään kulttuurienvälistä viestintää, ymmärrystä ja yhteistyötä musiikin ja taiteen keinoin. Festivaalin esiintyjät tulevat muun muassa Tansaniasta, Bulgariasta, Latviasta, Kolumbiasta, Irlannista, Yhdysvalloista, Ranskasta, Senegalista, Irakista, Syyriasta, Italiasta, Egyptistä, Australiasta ja Suomesta. Luvassa on musiikkia aina pienemmistä yhtyeistä suureen Global Orchestraan ja kuorokokoonpanoihin sekä turvapaikanhakijoiden musiikkiryhmistä lapsiryhmiin. Festivaalin aikana tarjotaan myös pop up -tapahtumia, työpajoja ja GLOMAS-maisteriopiskelijoiden esityksiä. Odotettavissa on dynaamisia ja inspiroivia konsertteja ja tapahtumia, jotka juhlivat planeettamme kulttuurista monimuotoisuutta.

Global Fest tarjoaa Global Music Programme –opiskelijoiden ohjaamia vapaapääsyllisiä työpajoja yleisölle. Työpajoissa voi oppia globaaleja rytmejä, laulutekniikoita sekä lauluja ja tansseja monikulttuurisen yhteisön ympäröimänä. Työpajojen ohjelma löytyy linkin takaa sivun alalaidasta.

Nathan Riki Thomson, taiteellinen kuratointi

Liput: 17,50/11,50/6,50 € (Ticketmaster), 15/10/5 € (Musiikkitalo), festaripassi kaikkiin konsertteihin: 32,50 € (Ticketmaster), 30 € (Musiikkitalo)

Festivaalin ohjelma aikataulumuodossa. / Printable program schedule.

Työpajojen ohjelma ja ilmoittautuminen. / Full workshop programme.

Lisätietoja:
Janne Ikäheimo, 040 710 4344, janne.ikaheimo@uniarts.fi