Photo: Jani Laukkanen

Touko-Taiga: Senni Valtonen – Kaikki maailmani

Tiistai, toukokuu 21, 2019 - 17:00
Musiikkitalo, Black Box
Konsertti
Vapaa pääsy
Kantelemusiikkia.

Kanteleen täysiverinen helinä kirkastaa mielemme näkemään maailmoja. Soolokonsertillaan Senni Valtonen tuo esiin oman musiikillisen äänensä ja mielenmaisemansa. Monisyiset sävelkudokset rakentuvat toistensa päälle luoden soivia maailmoja, jotka sekä nousevat Valtosen omasta musiikillisesta elämänkokemuksesta, että liittyvät samalla vanhaan kanteleen soittamisen traditioon. Valtosen intohimona on tutkia konserttikanteleen teknisiä mahdollisuuksia ja ylittää sen luomia raja-aitoja. Tavoitteena on saada kantele soimaan rikkaasti sen täydellä soinnin kirjolla luoden kuulijalle nautittavan kokemuksen sävelmaisemien pyörteissä.

Senni Valtonen on omintakeinen musiikin monityöläinen ja multi-instrumentalisti, joka uiskentelee mielellään erilaisissa sävelsopissa. Matkan varrelle on mahtunut soittamista niin konserttilavoilla, teattereissa, kirkoissa kuin studiossakin. Tällä hetkellä Valtonen työskentelee kanttorin virassa Munkkiniemen seurakunnassa, muusikkona Åbo Svenska Teaternin Kalevala-produktiossa sekä opettajana Sibelius-Akatemiassa. Ajankohtaisia asioita ovat muun muassa Timo Alakotilan ja Maria Kalaniemen kanssa kesällä 2019 julkaistava levy Psalttamus – pelimannivirsiä sekä työskentely Tippukivitapaus-äänitteellä, joka juuri palkittiin Emma-palkinnolla ja Vuoden lastenlevy –palkinnolla.

Senni Valtonen, kantele

***

Touko-Taiga on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden konserteista koostuva festivaali, joka järjestetään Musiikkitalossa ja Vapaan taiteen tilassa 6.–31.5.

Lisätietoja:
Tiina Halonen, +358407104301, tiina.halonen@uniarts.fi