Elina Saloranta: Stillkuva videoteoksesta Kuultokuvia menneisyydestä (2017)

Elina Salorannan kuvataiteen tohtorin opinnäytteen tarkastustilaisuus

Lauantai, marraskuu 25, 2017 - 13:00 - 16:00
Tohtorin opinnäytteen julkinen tarkastustilaisuus

Elina Salorannan kuvataiteen tohtorin opinnäyte Laatukuvia ja kirjallisia kokeiluja on artikkelimuotoinen tutkielma kuvan, sanan ja äänen vuorovaikutuksesta. Se koostuu viidestä esseestä, jotka on julkaistu tai julkistettu erilaisilla taiteellisen tutkimuksen foorumeilla, ja yhteensä seitsemästä videoteoksesta. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu kirjeen muotoon laadittu johdanto. 

Elina Salorannan kuvataiteen tohtorin tutkinnon opinnäytteen julkinen tarkastustilaisuus on lauantaina 25.marraskuuta 2017 klo 13.00 Helsingissä osoitteessa Kino K-13, Kanavakatu 12.

Tarkastaja: professori Janne Seppänen

Tilaisuuden valvoja: professori Mika Elo

Elina Saloranta on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan parissa. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta (1996) ja taiteen maisteriksi The School of the Art Institute of Chicagossa (2001). Salorannan teoksia on ollut esillä mm. Helsingin Taidehallissa ja Kiasmassa, ja hänen artikkeleitaan on julkaistu vertaisarvioiduissa taiteellisen tutkimuksen julkaisuissa Journal for Artistic Research ja Ruukku.  

Salorannan tohtorin opinnäytteen julkaisualusta on kansainvälinen taiteellisen tutkimuksen tietokanta Research Catalogue, joka mahdollistaa esseiden ja videoteosten julkaisemisen yhdessä. Tutkimus on julkaistu osoitteessa: https://www.researchcatalogue.net/view/275593/275594

Lisätietoja:
henri.wegelius@uniarts.fi