Kokemuksia teatterin tekemisestä palestiinalaisella pakolaisleirillä

Keskiviikko, toukokuu 13, 2015 - 16:30
Teatterikorkeakoulu, TeaK Tori ja Stage
Keskustelutilaisuus
Keskustelu teatteripedagogiikan opiskelijoiden kokemuksista teatterin tekemisestä Palestiinan Al'Aroupin pakolaisleirillä

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun teatteripedagogiikan opiskelijat ohjasivat alkuvuonna kahden kuukauden ajan kahta teatterityöpajaa Al’Aroupin pakolaisleirissä Palestiinassa. Teatteriryhmien työ huipentui huhtikuun lopulla pidettyihin esityksiin. Naisista koostuvan teatteriryhmän esitys Women’s World käsitteli kahden eri kulttuurin, Palestiinan ja Suomen, naisten pelkoja ja unelmia. Teini-ikäisistä pojista muodostuvan teatteriryhmän The Faces of The Pool -esitys tarkasteli elämänvalintoja, mahdollisuuksia ja unelmia. Elämän suuria kysymyksiä kysyttiin hylätyn, vedettömän uima-altaan äärellä.

Työpajoja ohjatessaan opiskelijat joutuivat pohtimaan, onko taiteella sijaa konfliktin keskellä. Rajoja – henkisiä ja fyysisiä, Palestiinan ja Israelin, vanhan todellisuuden ja uuden tiedon välillä – ylitettiin päivittäin. Samalla pohdittiin omaa suhdetta taiteeseen ja sen opettamiseen. Keskustelussa on mukana teatteripedagogiikan opiskelijoita ja sen vetää Teatterikorkeakoulun yhteisen opetuksen keskuksen johtaja Ville Sandqvist.