Luova tulevaisuus – Kokemuksia taiteellisesta asiantuntijuudesta elinkeinoelämässä

Miten taiteilijan asiantuntijuutta voi hyödyntää yrityksissä? Millaista yritysten ja taiteilijoiden yhteistyö voi olla? Miten eteläpohjalaiset yritykset kokivat taiteellisen asiantuntijuuden ja miltä prosessi vaikutti taiteilijanäkökulmasta?

Tervetuloa Taiteen ja yritystoiminnan välinen yhteistyö uuden liiketoiminnan mahdollistajana -hankkeen loppuseminaariin tiistaina 24.5.2022 klo 13 Seinäjoelle Kalevan Navettaan. 

Luova tulevaisuus – Kokemuksia taiteellisesta asiantuntijuudesta elinkeinoelämässä -seminaarissa kuullaan hankkeen toimenpiteistä ja tuloksista. Lisäksi ohjelmassa on puheenvuoroja taiteen keinoin kehittämisestä sekä yritys- että taiteilijanäkökulmasta. Tilaisuus on suunnattu yrityksille, organisaatioille, taiteilijoille ja luovan alan ammattilaisille, mutta se on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuuden tarkoituksena on vahvistaa vuoropuhelua ja avata yhteistyön mahdollisuuksia kahden erilaisen alan välillä.

Seminaari on maksuton, mutta tarjoiluiden vuoksi pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään viimeistään su 22.5. alla olevan linkin kautta

Ohjelma

13.00
Tervetuloa!
Mika Virkkala, Taideyliopiston Seinäjoen yksikön päällikkö     

TYVI-hankkeen toimenpiteet ja havainnot
Jenni Latva, projektipäällikkö, Taideyliopisto

Taide tulevaisuustyön välineenä yrityksissä
Annina Antinranta, Futurice                                                                  

Kokemuksia taiteilijan ja yrityksen yhteistyöstä
Taiteilija Henna Mantere ja toimitusjohtaja Hannu Malmivaara (Pirjon Pakari) kertovat hankkeen tiimoilta toteutuneesta yhteistyöstä. Haastattelijana Nanna Rintala, projektiasiantuntija Turun yliopisto.                      

Taiteilijan ja organisaation yhteistyöstä
Antti Tenetz, taiteilija                               

Yhteenveto ja kiitokset! 
Taiteilija Tanja Heikkilän tilaisuuden aikana tekemän teoksen esittely.

Tilaisuus päättyy n. klo 15.30, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua Seinäjoen taidehallin Poikkipolkuja ekologiaan -näyttelyyn.

Puhujaesittelyt

Annina Antinranta, Futurice
Antinranta on mediataiteilija, muusikko, muotoilija ja tulevaisuusajattelija, jolla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten digitaalisten palvelujen ja tuotteiden suunnittelusta ja toteuttamisesta erilaisille yrityksille Suomessa ja kansainvälisesti. Antinranta on toiminut myös useita vuosia tuottajana erilaisille taidetta ja teknologiaa yhdistäville projekteille, sekä mentorina taiteen ja teknologia-alan tekijöille. Antinranta työskentelee muotoilijana teknologiayritys Futuricen tulevaisuutta tutkivassa Emerging business -yksikössä, sekä pyörittää uunituoretta media-alan yritystä New Narratives.

Antti Tenetz, taiteilija
Tenetz on kuvataiteilija. Hänen teoksensa sijaitsevat mediataiteen, biotaiteen ja kaupunkitaiteen rajapinnassa. Hän keskittyy taiteen ja tieteen monitieteiseen ja -taiteelliseen yhteistyöhön, ja käyttää usein teknologioita, kuten droneja, satelliittiseurantaa, pelimoottoreita ja koneoppimista. Tenetzin töitä ja yhteistyöprojekteja on ollut esillä Suomessa ja kansainvälisesti.

Tanja Heikkilä, taiteilija
Taiteen maisteri Tanja Heikkilä on ainut taiteilija Suomessa, joka toimii ”Edible Fineart / Syötävä kuvataide” -genressä. Hän käyttää taiteessaan syötäviä, orgaanisia materiaaleja ja toteuttaa niistä geometrisiä installaatioita. Taiteellaan hän ottaa kantaan ruoantuotantoon, ja puhuu kasvispainotteisen ruokavalion puolesta, jolla on matala hiilijalanjälki. Heikkilä luo tilaisuudessa uniikin teoksen.

Lisätiedot

Jenni Latva | asiantuntija, projektipäällikkö | jenni.latva@uniarts.fi | 040 710 4371

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Taideyliopiston ja Turun yliopiston TYVI-hanke ja Into Seinäjoki 



Ajankohta

24.5.2022 klo 13:00

Sijainti

Kalevan Navetta (Seinäjoki)

Nyykoolinkatu 25

60100 Seinäjoki

Liput

Seminaari on maksuton, mutta vaatiin ennakkoilmoittautumisen viimeistään su 22.5.

Ilmoittaudu seminaariin

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet