SIIRTYY: Les larmes de Jacqueline

CelloFest-yhteistyön myötä pääsemme nauttimaan nuoren sellistilahjakkuuden Senja Rummukaisen ilmeikkäästä soitosta, jolla hän hurmaa yleisöään kotimaisilla ja kansainvälisillä konserttilavoilla.

Senja Rummukainen poseeraa sellon kanssa tummanruskeaa taustaa vasten. Hänen päänsä on kääntynyt hieman vasemmalle, mutta katse on suoraan kameraan. Oikeassa kädessään hänellä on sellon kaula. Kuva on rajattu hartioista ylöspäin.
Sanna Lehto

Konsertti siirtyy myöhemmälle kevääseen koronatilanteeseen liittyvien rajoitusten vuoksi. Uusi päivämäärä ilmoitetaan pian.

Rummukainen tunnetaan vuoden 2014 Turun sellokilpailun voittajana, ja hän on menestynyt myös useassa muussa kilpailussa.

Jacques Offenbachin sydäntä lämmittävän Les larmes de Jacqueline -kappaleen lisäksi Senja esittää Carlo Grazianin sellokonserton, joka on harvinainen helmi. Italialainen kosmopoliitti Graziani oli yksi ensimmäisiä maailmankuuluja sellovirtuooseja. Hän esiintyi muun muassa yhdessä 7-vuotiaan Mozartin kanssa Lontoossa.

Musiikin monitaituri Antti Tikkanen toimii konsertissa kamariorkesterin liidaajana, eli johtaa orkesteria konserttimestarin paikalta. Luvassa herkkävireistä yhteissointia ja mukaansatempaavaa taituruutta! 

Sibelius-Akatemian kamariorkesteri
Antti Tikkanen, liidaus
Senja Rummukainen, sello

Ohjelma

Vivaldi: Konsertto jousille ja basso continuolle g-molli RV 157
Offenbach: Les Larmes de Jacqueline sellolle ja jousille
Grieg: Holberg Suite jousille
Graziani: Konsertto sellolle ja orkesterille C-duuri 

Lisätietoja: Anna Rombach

Cellofestin logo

Konsertti toteutetaan yhteistyössä CelloFestin kanssa.

Ajankohta

6.3.2021 klo 18:00 – 19:25