Kuo­pion kirk­ko­musiik­ki­kou­lu­tus 60 v: Paneelikeskustelu

Kirkkomusiikin koulutuksen tulevaisuuden suuntaviivoja.

X-symboli sinisellä ja violetilla taustalla.

Paneelikeskustelua pääset seuraamaan Sibelius-Akatemian Youtube-kanavalta.

Keskustelijoina

Timo Kiiskinen, professori
Ilpo Rannankari, tuomiorovasti
Teija Tuukkanen, asiantuntija, Kirkkohallitus
Heikki Liimola, lehtori
Sanna Saarenpää, kirkkomusiikin opiskelija
puheenjohtajana Seppo Kirkinen, ainejohtaja

Musiikin tohtori Timo Kiiskinen työskentelee professorina ja ainejohtajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kirkkomusiikin ja urkujen aineryhmässä Helsingissä. Kiiskinen toimi kanttorin työnsä ohessa tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa 1980-luvulta saakka aina vuoteen 2006, jolloin hänet valittiin urkumusiikin lehtoriksi.

Ilpo Rannakari on tuomiorovasti ja Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra.

Teija Tuukkanen toimii asiantuntijana Kirkkohallituksen Jumalanpalvelus ja yhteiskunta -yksikössä, jonka tehtävänä on tukea seurakuntien toimintaa jumalanpalveluselämän, spiritualiteetin ja arjen kristillisyyden alueilla.

Heikki Liimola suoritti kuoronjohdon ja trumpetinsoiton A-tutkinnot Sibelius-Akatemiassa 1985 ja valmistui musiikin maisteriksi 1988. Hän opiskeli orkesterinjohtoa Jorma Panulan sekä laulua Yrjö Nykäsen ja Anssi Hirvosen johdolla. Liimola on toiminut Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön kuoronjohdon opettajana vuodesta 1987 ja lehtorina vuodesta 1995 lähtien.

Sanna Saarenpää opiskelee kirkkomusiikkia kolmatta vuotta Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä.

Musiikin maisteri, Director cantus & musicus Seppo Kirkinen on työskennellyt kirkkomusiikin lehtorina ja ainejohtajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kirkkomusiikin ja urkujen aineryhmässä Kuopiossa vuodesta 2011 alkaen. Kirkinen toimi kanttorin työnsä ohessa tuntiopettajana Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä vuodesta 1983 lähtien vuoteen 2011 saakka.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö juhlii 60-vuotista kirkkomusiikin koulutusta syksyllä 2020. Juhlavuoden kunniaksi Kuopion Musiikkikeskuksessa ja kirkoissa järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia.

Ajankohta

3.11.2020 klo 10:30 – 12:00

Sijainti

Verkkotapahtuma.

Liput

Vapaa pääsy.