Kierros kulisseissa: Tutustu Teatterikorkeakoulun tiloihin Instagram Livessä

Tutustu Teatterikorkeakoulun tiloihin virtuaaliopastuksessa keskiviikkona 19.5. klo 18.

Yleiskuva Teatterikorkeakoulun tarpeistosta. Etualalla kaksi leikkiluurankoa.
Kuvaaja: Veikko Kähkönen

Millaisissa tiloissa tulevaisuuden taiteentekijät opiskelevat? Miltä näyttää tuotteliaan esitystalon puvustamo? Entä millaisissa työpajoissa syntyvät tanssi- ja teatteriesitysten lavasteet?

Tervetuloa tutustumaan legendaariseen, Haapaniemenkadun ja Sörnäisten rantatien kulmassa sijaitsevaan Kookos-rakennukseen, joka toimii Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun pääkallopaikkana. Rakennus valmistui vuonna 1912 alun perin saippuaa ja margariinia kookosrasvasta valmistaneen Kokos Oy:n tehtaaksi, josta se on saanut myös lempinimensä. Syksyllä 2021 rakennuksen naapuriin muuttaa Taideyliopiston Kuvataideakatemia.

Esitykset ovat Teatterikorkeakoulun opetuksen ja tutkimuksen ydintä. Järjestämme vuosittain noin 50 ensi-iltaa, joista valtaosa on julkisia. Koronavuosi on tehnyt tähän poikkeuksen ja haluamme siksi avata ovemme yleisölle virtuaaliopastuksen muodossa. Noin puolen tunnin lähetyksessä pääset kuulemaan rakennuksen vaiherikkaasta historiasta ja tutustumaan sen uniikkiin arkkitehtuuriin. Kiertoajelun seremoniamestarina toimii Teatterikorkeakoulun viestinnän suunnittelija Jaana Forsström, joka on tehnyt Kookos-rakennuksen yleisöopastuksia jo vuodesta 2000 lähtien.

Kierros kulisseissa lähetetään Taideyliopiston Instagramissa keskiviikkona 19.5. klo 18.00. Ota tili @uniartshelsinki jo valmiiksi seurantaan ja liity mukaan kiertoajelulle! Voit myös kysyä kysymyksiä oppaaltamme lähetyksen aikana.

Kierros kulisseissa -tapahtuma Facebookissa

Ajankohta

19.5.2021 klo 18:00

Sijainti

Teatterikorkeakoulun päärakennus Kookos

Haapaniemenkatu 6

00530 Helsinki

Muut tiedot


Lähetys Taideyliopiston Instagram-tilillä: www.instagram.com/uniartshelsinki/.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet