DIG. Voice: René Marie (USA) / Riikka Keränen Resonance (FIN)

Perjantai, lokakuu 5, 2018 - 19:00 - 21:30
Musiikkitalo, Black Box
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 18.06.2018 09:00
Liput: 17.50 EUR-28.00 EUR€
Lippuja saatavissa
Jokasyksyinen DIG.-festivaali esittelee tämän hetken mielenkiintoisimpia laulutulkitsijoita jazzmaailman kansainväliseltä huipulta.

Yhdysvaltalainen René Marie tähdittää DIG. Voicen päätösiltaa yhdessä Riikka Keränen Resonancen kanssa.

René Marie (USA)

René Marie (s. 1955) aloitti ammattimaisen laulajanuransa vasta myöhemmällä iällä, ja solmi ensimmäisen levytyssopimuksensa vuonna 1999. Sielukas laulaja tunnetaan myös säveltäjänä, sovittajana, teatteriesiintyjänä ja opettajana. René Marien musiikissa on vaikutteita sekä Ella Fitzgeraldin ja Dinah Washingtonin kaltaisten jazzlaululegendojen tyyleistä että folkin, R&B:n, countryn ja jopa klassisen musiikin alueilta. René Marien viimeisin albumi ’Sound of Red’ saavutti Grammy-ehdokkuuden Best Jazz Vocal Album -sarjassa vuonna 2016.  

René Marie, laulu
Joonatan Rautio, saksofoni
Georgios Kontrafouris, piano
Ville Herrala, basso
Teppo Mäkynen, rummut

Riikka Keränen Resonance (FIN)

Oululaislähtöinen laulaja Riikka Keränen edustaa nuorempaa suomalaista jazzlaulajakaartia. Keränen on nuoresta iästään huolimatta ollut monessa mukana, ja häntä on kuultu niin taustalaulajana kuin myös basistina erilaisissa kokoonpanoissa. Jazzopinnot ovat vieneet Keräsen Lontoon Guildhall School of Musicin, Malmön Musiikkiakatemian ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän opiskelijaksi. Riikka Keränen esittää yhdessä kitaristi Teemu Viinikaisen kanssa tunnelmallista, koskettavaa ja vahvaa jazztulkintaa niin omien sävellysten kuin myös tutumpien jazzstandardien myötä. 

Riikka Keränen, laulu
Teemu Viinikainen, kitara

***

18.30 Ovet aukeavat, salissa on baari

19:00 Riikka Keränen & Teemu Viinikainen

-väliaika-

~20:15 René Marie et co.

***

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jokasyksyinen DIG.-festivaali esittelee tällä kertaa tämän hetken mielenkiintoisimpia laulutulkitsijoita jazzmaailman kansainväliseltä huipulta. DIG. Voice -teemafestivaaliin esiintyjäkaartiin kuuluvat René Marie (USA), Sinne Eeg Group (DEN), Christie Dashiell Quartet (USA), Luiz Murá & Gustav Lundgren (BRA/SWE), Gustav Lundgren with Peter Asplund, Mikko Helevä & Jussi Lehtonen (SWE/FIN) ja Riikka Keränen Resonance (FIN).

Liput: 28/22,50/17,50 € (Ticketmaster), 25/20/15 € (Musiikkitalo), yhteislippu kolmelle illalle 63 € (Ticketmaster), 59 € (Musiikkitalo). Festaripassin myynti: https://www.ticketmaster.fi/event/234331

Lisätietoja:
Janne Ikäheimo, 040 710 4344, janne.ikaheimo@uniarts.fi