DIG. Voice: Sinne Eeg Group (DEN) / Gustav Lundgren with Peter Asplund, Mikko Helevä & Jussi Lehtonen (SWE/FIN)

Keskiviikko, lokakuu 3, 2018 - 19:00 - 21:30
Musiikkitalo, Black Box
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 18.06.2018 09:00
Liput: 17.50 EUR-28.00 EUR€
Lippuja saatavissa
Jokasyksyinen DIG.-festivaali esittelee tämän hetken mielenkiintoisimpia laulutulkitsijoita jazzmaailman kansainväliseltä huipulta.

DIG. Voicen avausillassa sukelletaan pohjoismaisen jazzin maailmaan tanskalaisen Sinne Eeg Groupin ja ruotsalais-suomalaisen kokoonpanon Asplund/Lundgren/Helevä/Lehtonen kera.

Sinne Eeg Group (DEN)

Tanskalainen Sinne Eeg on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista jazzvokalisteista, joka on tehnyt uraa myös Japanissa, Kiinassa ja ympäri Eurooppaa. Kymmenen omaa kokopitkää albumiaan julkaissut Eeg on palkittu uransa aikana useilla kansallisilla ja kansainvälisillä jazzpalkinnoilla. Hänen musiikkinsa on saanut vaikutteita niin skandinaavisesta melankoliasta kuin Nancy Wilsonin, Betty Carterin ja Sarah Vaughanin kaltaisten jazzlaulajien tyyleistä.

Sinne Eeg, laulu
Jacob Christoffersen, piano
Lennart Ginman, basso
Morten Lund, rummut

Gustav Lundgren with Peter Asplund, Mikko Helevä & Jussi Lehtonen (SWE/FIN)

Ruotsalainen Peter Asplund (s. 1969) on yksi maansa eturivin jazztrumpetisteista, joka yllätti jazzskenen vuonna 2007 debytoimalla myös erinomaisena jazzlaulajana. Frank Sinatran ja Mel Tormén jalanjäljillä kulkeva Asplund esiintyy DIG. Voice -festivaalilla yhdessä Gustav Lundgrenin, Mikko Helevän ja Jussi Lehtosen kanssa.

Ruotsalainen Gustav Lundgren (s. 1980) on yksi Ruotsin tämän hetken merkittävimmistä jazzkitaristeista. Kansainvälistä uraa noin 18 vuoden ajan tehnyt Lundgren on soittanut yli 80 levytyksellä, joista 20 on hänen omiaan. Gustav Lundgren on työskennellyt maailman parhaiden jazzmuusikoiden lisäksi ennakkoluulottomasti myös muiden genren edustajien, kuten mezzosopraano Anne Sofie von Otterin ja dj-kollektiivi Swedish House Mafian kanssa.

Peter Asplund, laulu ja trumpetti
Gustav Lundgren, kitara
Mikko Helevä, urut
Jussi Lehtonen, rummut

***

18.30 Ovet aukeavat, salissa on baari

19:00 Gustav Lundgren et co.

-väliaika-

~20:15 Sinne Eeg Group

***

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jokasyksyinen DIG.-festivaali esittelee tällä kertaa tämän hetken mielenkiintoisimpia laulutulkitsijoita jazzmaailman kansainväliseltä huipulta. DIG. Voice -teemafestivaaliin esiintyjäkaartiin kuuluvat René Marie (USA), Sinne Eeg Group (DEN), Christie Dashiell Quartet (USA), Luiz Murá & Gustav Lundgren (BRA/SWE), Gustav Lundgren with Peter Asplund, Mikko Helevä & Jussi Lehtonen (SWE/FIN) ja Riikka Keränen Resonance (FIN).

Liput: 28/22,50/17,50 € (Ticketmaster), 25/20/15 € (Musiikkitalo), yhteislippu kolmelle illalle 63 € (Ticketmaster), 59 € (Musiikkitalo). Festaripassin myynti: https://www.ticketmaster.fi/event/234331

Lisätietoja:
Janne Ikäheimo, 040 710 4344, janne.ikaheimo@uniarts.fi