Photo: Daniel Malpica

Lap-dog machines: Pre-sa-uro

Perjantai, tammikuu 25, 2019 - 19:00 - 19:50
Musiikkitalo, Black Box
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 17.12.2018 09:00
Liput: 6-17,50€
Konsertti osana Alejandro Montes de Ocan taiteellista tohtorintutkintoa ja Mutanttikieltä-projektia, tehty yhteistyössä Daniel Malpican kanssa.

Äänelliskirjallisessa ohjelmassa tutkitaan kääntämisen prosesseja teknologian keinoin. Tätä varten Montes de Oca ja Malpica ovat kehittäneet kolme elektroakustista soitinta/järjestelmää, jotka muokkaavat ja kääntävät ääntä ja kieltä reaaliajassa. 

Äänelliskirjalliset laitteet luovat siltaa teknologian ja esiintyjän välille: välineinä ovat esitallennetut tekstit, ääni-improvisaatio, laulu, resitointi, äänen muokkaus reaaliajassa, sähköisesti tuotetut äänet ja äänen käsittely tilassa. Projektin alkuperäisenä ajatuksena oli valmistaa kannettavia laitteita, joita esiintyjä pystyisi ”soittamaan”. Kehitysprosessin aikana konsepti laajeni käsittämään kolme eri järjestelmää, joilla tilaa käsitellään eri tavoin.

Pre-sa-uro on keksitty nimi, joka perustuu Augusto de Camposin runoon (Viva vaia, 1979). Se on yhdistelmä espanjan- ja portugalinkielisistä sanoista, jotka tarkoittavat nykyaikaa, menneisyyttä ja tulevaisuutta. Konsertissa aikaa ja tilaa taivutetaan äänelliskirjalliseksi kokemukseksi, jossa kuulijat kokevat epätavallisen konserttiympäristön.

Lap-dog Machines muodostaa osan Alejandro Montes de Ocan taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, Koneen säätiön tukemassa Mutanttikieltä-projektissa. Projekti on tehty yhteistyössä Daniel Malpican kanssa. 

Petra Poutanen-Hurme, Vocoder Rupestre
Ahmed Kakoyi (Mad Ice), Spatial Sampler
Daniel Malpica, Políglota Type Machine, runot, käsikirjoitus
Juan de Dios Magdaleno ja Alejandro Montes de Oca, Modular Synthesizer
Alejandro Montes de Oca, äänisävellys, teknologia

Konsertti lähetetään suorana verkossa / Konserten direktsänds via webb / The concert will be broadcast live: www.uniarts.fi/uniartstv

Lisätietoja:
Jeroen Sebrechts, 050 410 9252, jeroen.sebrechts@uniarts.fi