SIIRRETTY: FLASH FLASH – andy warholin kaksi kuolemaa

Lauantai, helmikuu 16, 2019 - 15:00 - 17:00
Revontulihalli, Espoon kaupunginteatteri
Ooppera
Liput: 20-30€
FLASH FLASHin esitykset siirtyvät toukokuulle.

Olemme hyvin pahoillamme joutuessamme ilmoittamaan, että joudumme siirtämään FLASH FLASH-oopperan Espoon Kaupunginteatterin suunnitellut esitykset 13.–16.2.

Yksi laulajistamme on sairastunut vaikeaan influenssaan ja on tämän takia menettänyt äänensä. Toivoimme, että muutaman päivän lepo häätäisi taudin, mutta paraneminen ei tapahtunut niin nopeasti kuin olisimme suoneet. Keskusteltuamme lääkärin kanssa, ja ottaen huomioon teatterin muun ohjelmiston, olemme päättäneet siirtää esitykset aikavälille 7.–11.5.

Pahoittelemme pettymystä, jonka joudumme tuottamaan kaikille, joilla on liput helmikuun esityksiin ja jotka toivoivat voivansa jakaa hienon oopperakokemuksen kansamme. Pyydämme myös anteeksi vaivaa, jonka lippujen vaihtaminen uusiin päivämääriin tuottaa.

FLASH FLASH-tuotannon tiimi on kiitollinen ymmärryksestä. Toivomme laulajallemme pikaista paranemista ja toivotamme teidät koko sydämestämme tervetulleiksi toukokuun esityksiin.

Lippuja Espoon Kaupunginteatterin uusiin esityspäiviin voi varata olemalla yhteydessä Espoon Kaupunginteatterin lipunmyyntiin: 09 4393 388, avoinna ma–pe klo 11–17 tai ostaa suoraan Lippupisteen verkkokaupasta (www.lippu.fi). Korvaavien esitysten liput tulevat myyntiin 13.2.2019.

Tarkemmat ohjeet lippujen vaihtamisesta löytyvät tästä linkistä.

***

Juhani Nuorvalan Flash Flash on muotokuva yhdysvaltalaisesta taiteilijasta Andy Warholista, ihmisjoukkojen ympäröimästä yksinäisestä miehestä.

Andy Warholin elämään taidemaalarina, elokuvantekijänä, mediapersoonana ja ajattelijana kiteytyy paljon kulttuurisesta ja yhteiskunnallisesta muutoksesta, joka on läntisen kulttuuripiirimme tuorein perintöosa. Tähän muotokuvaan tunkevat USA ja koko länsimainen yhteiskuntamme ja sen moottori – konsumerismi. Mikä Warholin aikana oli räikeää fiktiota, on muuttunut todellisuudeksemme. Flash Flash on hurja sielunmessu, jossa ovat läsnä – kuten Warholin taiteessakin – tyyneys ja kiihkeys, kirkkotaide ja pornografia, roska ja jalokivi. Teos kuvaa aikamme ihmistä, joka flirttailee tuhon ja kuoleman kanssa ja joka alati halajaa suuria efektejä ja helppoutta, tirkistelyä ja halpaa melodraamaa, ostamista, myymistä ja prameita kehyksiä: oopperan maailmaa tai maailmaa oopperana. Teoksen milloin viekoittelevan melodinen, milloin pop-sykkeinen musiikki saa pulssinsa puheen rytmistä ja intonaatiosta. Nuorvalan käyttämä epätavallinen viritysjärjestelmä, ns. laajennettu puhdasvireisyys, tuo musiikkiin kiinnostavan epätodellisuuden vaikutelman.

Säveltäjä Juhani Nuorvalan ja libretisti Juha Siltasen Flash Flash on täysin poikkeuksellinen oopperateos. Se valmistui toistakymmentä vuotta sitten, mutta saa kantaesityksensä vasta nyt. Silti siitä on, esittämättömänäkin, tullut jo myytti. Moni säveltäjä lienee tutkinut Flash Flashin partituuria; yleisön keskuudessa kantaesitystä on kiihkeästi odotettu jo pitkään. Helmikuussa 2019 sen aika on vihdoin tullut.

Musiikkitalon ja Espoon Kaupunginteatterin näyttämöille nousevat Erik Söderblomin ohjauksessa laulutaiturit Tuuli Lindeberg, Varvara Merras-Häyrynen, Martti Anttila, Sampo Haapaniemi ja David Hackston sekä mestaristeppaaja Ari Kauppila. Nyky Ensemblen kapellimestarina toimii Nils Schweckendiek.  Kieli: englanti, tekstitykset suomeksi ja englanniksi.

Yhteistyössä: Espoon kaupunginteatteri, Musica nova Helsinki, Taideyliopisto ja Aalto-yliopisto. Tuotanto: MiklagardArts.

Juhani Nuorvala, sävellys
Juha Siltanen, libretto
Nils Schweckendiek, musiikinjohto
Erik Söderblom, ohjaus
Reeta Tuoresmäki, lavastussuunnittelu
Teo Lanerva, valo- ja videosuunnittelu
Iida Ukkola, pukusuunnittelu
Kalev Tiits ja Marko Myöhänen, äänisuunnittelu
NYKY Ensemble
Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmä

Rooleissa:
David Hackston, tenori
Sampo Haapaniemi, basso
Varvara Merras-Häyrynen, mezzosopraano
Martti Anttila, baritoni
Tuuli Lindeberg, sopraano
Ari Kauppila, steppitanssi

Lisätietoja:
Marika Agarth, marika.agarth@espoonteatteri.fi
Ceyda Berk-Söderblom, info@miklagardarts.com