Photo: Eetu Huhtala
I Like the Way It Stings, öljy kankaalle, 2018, 140x115 cm.

Essi Kuokkanen: Lump in a Throat and Dusty Eyes

Perjantai, marraskuu 16, 2018 - 11:00 - Sunnuntai, joulukuu 2, 2018 - 18:00
Project Room
Näyttely

Tervetuloa avajaisiin torstaina 15.11. klo 17–19.

Lump in a Throat and Dusty Eyes -näyttelyn teokset lähestyvät erilaisin maalauksellisin keinoin kysymyksiä vieraantumisesta, yksinäisyydestä ja yhteyden etsimisestä tehden näkyväksi erilaisia intiimejä psykofyysisiä tiloja ja tuntemuksia. Maalausten yksinäiset protagonistit tuntuvat pakonomaisesti etsivän keinoja kommunikoida jonkun kanssa tai vaihtoehtoisesti sulkeutuvan omaan eristäytyneisyyteensä. On kyse haluista, himoista ja mielihyvän etsimisestä, ja siitä pettymyksestä, kun todellisuus ei kohtaa odotuksia.

Lienee yhtä ahdistavaa, ettei ole mitään sanottavaa kuin se että on paljonkin, muttei keinoja sanoa sitä. Jos toistelee mitä tahansa sanaa tarpeeksi monta kertaa, se kangistaa kielen ja alkaa tuntua vieraalta, hölynpölyltä.

Essi Kuokkanen (s.1991) asuu ja työskentelee Helsingissä. Parhaillaan hän viimeistelee opintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemian maalausosastolla. Lump in a Throat and Dusty Eyes on Kuokkasen maisterin opinnäytteen toinen osa. Ensimmäinen osa oli esillä Kuvan Kevät -maisterinäyttelyssä keväällä 2018.

www.essikuokkanen.com