SIIRTÄMISEN JA VÄLITTYMISEN TAIDE kirjan julkistamistilaisuus

Torstai, marraskuu 2, 2017 - 15:00 - 17:00
Kuvataideakatemia
Kirjanjulkistaminen

 

SIIRTÄMISEN JA VÄLITTYMISEN TAIDE kirja julkistetaan torstaina 2.11.2017, klo 15.00-17.00, Taideyliopiston Kuvataideakatemian kirjastossa (Elimäenkatu 25 A, Helsinki).

Kirja käsittelee taidetta, joka syntyy jättämällä jälkiä. Artikkelien tarkoitus on hahmotella laajaa visuaalisen kulttuurin aluetta, taiteen verkostoa, johon kuuluvat siirtämisen ja välittymisen periaatteet. Jäljen syntymisen hetkellä, jolloin kuvamateriaali siirtyy pinnasta toiseen ja hetkellä ennen kuin uusi kuva ilmestyy näkyviin syntyy katkos, kontrolloimaton tilanne. Katkoksen hetkeä on pidetty tunnusomaisena taidegrafiikalle, painetulle taiteelle, mutta kirjoittajat tuovat esiin välittymisen prosessin ennemminkin ajattelutapana kuin sitoutuneena materiaalisuuteen.

“Siirtämisen ja välittymisen taide -kirjan artikkeleissa avautuu tekijöiden näkökulmia uudenlaiseen taidegrafiikan käsitykseen, joka ei rajaudu vain taiteenlajiin perinteisiin menetelmiin vaan yhdistyy kokonaisvaltaisesti nykytaiteeseen: maalaukseen, valokuvaan, kuvanveistoon, liikkuvaan kuvaan ja installaatiotaiteeseen.” (Martta Heikkilä)

SIIRTÄMISEN JA VÄLITTYMISEN TAIDE -kirjan kirjoittajat Päivikki Kallio, Salla Myllylä, Marjatta Oja, Milla Toukkari ja Laura Vainikka kertovat tilaisuudessa artikkeleistaan, jonka jälkeen on mahdollisuus keskusteluun.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 

SIIRTÄMISEN JA VÄLITTYMISEN TAIDE. Taideteoreettisia kirjoituksia Kuvataideakatemiasta (11). Taideyliopiston Kuvataideakatemia. 2017.
PÄIVIKKI KALLIO (toim.) • SALLA MYLLYLÄ • MARJATTA OJA • MILLA TOUKKARI • LAURA VAINIKKA
ISBN 978-952-7131-38-1
ISSN 2343-1008