PERUTTU: Paavali Jumppanen, piano

Keskiviikko, helmikuu 17, 2016 - 19:00 - 20:45
Musiikkitalo, Camerata
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 18.12.2015 09:00
Liput: 6,50-17,50€
Sibelius-Akatemian vierailuprofessori, pianotaiteilija Paavali Jumppanen esittää resitaalikonsertissaan Claude Debussyn pianopreludit I ja II.

Teokset ovat ranskalaisen impressionismin kulmakiviä: 1900-luvun musiikkia olisi mahdotonta kuvitella ilman tätä 24 värikkään pianominiatyyrin kokoelmaa. Kahteen niteeseen kootut preludit ovat innoittaneet useita säveltäjäsukupolvia ja ovat kutsuneet ainutlaatuisella tavalla pianonsoiton harrastajat ja instrumentin legendaarisimmat taiturit saman repertuaarin ääreen.

Debussyn sävellystyötä leimasi koko hänen uransa ajan uudenlaisen sävelilmaisun etsintä. Hän aloitti lukuisia lopulta kesken jääneitä eri taidemuotoja yhdistelleitä hankkeita, joiden lomassa miniatyyrit – aluksi laulut mutta erityisesti myöhäiskaudella pianoteokset – tarjosivat hänelle esteettisen pakopaikan. Ensimmäisen maailmansodan alla, vuosina 1909–1913 sävelletyt preludit peilaavat maailmaa sekä ranskalaisen eksotismin että kolonialismin kourissa riutuvan eurooppalaisuuden näkökulmasta.

Paavali Jumppanen on saavuttanut runsaasti kansainvälistä mainetta ranskalaisen musiikin tulkitsijana. Jumppanen on säännöllinen vieras Messiaen-festivaalilla ja on myös levyttänyt Pierre Boulezin sonaatit säveltäjän itsensä pyynnöstä. Jumppanen valmistautuu paraikaa Debussyn preludien levytykseen, ja hän esittää sarjaa kuluvalla kaudella myös muun muassa Australiassa ja Yhdysvalloissa.

****

Tapahtuma on valitettavasti peruttu, ja siirretty päivämäärään 9.3. Tähän konserttiin ostetut liput käyvät maalikuun konserttiin sellaisinaan, mutta liput voi myös halutessaan palauttaa viimeistään 28.2. Klikkaa tästä uuteen tapahtumaan.

Lisätietoja

Tapahtuma on peruuntunut, miten toimia?
Tilaisuuden peruuntuessa kokonaan Ticketmaster Suomi lunastaa liput takaisin. Toimituskuluja ei palauteta. Voit palauttaa lippusi Ticketmasterin lippukauppaan (ei R-Kioskille) tai vaihtoehtoisesti postittaa ne yhteystietojesi sekä tilitietojesi (IBAN-tilinumero sekä BIC/SWIFT) kanssa osoitteeseen:
Ticketmaster Suomi Oy
PL 667
00101 HELSINKI
Merkitse kuoreen ”Palautus”.

Tapahtumapäivä on vaihtunut, miten toimin?
Tapahtumapäivän vaihtuessa voit halutessasi palauttaa lippusi Ticketmasteriin. Jos haluat käyttää lippusi uudelle tapahtumapäivälle, tarkasta tapahtumatiedoista, käykö lippu sellaisenaan uudelle päivälle.

Miksi toimitusmaksuja ei palauteta, vaikka tapahtuma peruuntui?
Ticketmaster toimii tapahtumien lipunvälittäjänä, ja tapahtumastä sekä sen mahdollisista ohjelmamuutoksista ja peruuntumisesta vastaa tilaisuuden järjestäjä. Toimituskuluilla katetaan lippujen toimittamisesta aiheutuvia kustannuksia, jotka syntyvät lipun myyntitapahtumasta ja joiden osalta palvelu on toteutunut sovitusti. Kuluttajavalituslautakunta on hyväksynyt menettelyn ja tehnyt aikaisempia päätöksiä asiasta mm. (Dnro 04/39/1941). Toimituskuluista on kerrottu tarkasti kaupan ehdoissa sivullamme ja varauksen vahvistuksessa.

Lisätietoja:
Terhi Luukkonen, 040 710 4368, terhi.luukkonen@uniarts.fi