Touko-Taiga 2017: Minna Koskenlahti & Helge Norbakken

Touko-Taiga
Tiistai, toukokuu 9, 2017 - 15:00
Musikhuset, Black Box
Konsertti
Vapaa pääsy
Konsertti on osa Minna Koskenlahden maisteriopintoja.

Minna Koskenlahden ja Helge Norbakkenin konsertissa kuullaan kahden lyömäsoittajan kokeilevaa nykykansanmusiikkia, jossa improvisaatiolla on suuri rooli.

Konsertin musiikki on kokonaisuus, jossa keskeisiä asioita ovat sointivärit, kommunikaatio ja musiikillisen ajan hahmottuminen. Soitinten materiaalit ja niiden yhdistelmät luovat konsertin sointimaailman. Musiikki on inspiroitunut sanallisen kommunikaation eri muodoista; kappaleet ammentavat muun muassa jakutialaisesta tarinankerronnasta sekä musiikillisesta vuoropuhelusta.

***

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaaminen esittäytyy 8.5.31.5.2017 Helsingin Musiikkitalossa sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiloissa järjestettävillä Touko- ja Mini-Taiga -festivaaleilla.

Kevään ja kesän vaihteessa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä järjestää yhteensä 29 konserttia, joissa kuullaan tulevien ammattilaisten osaamista koko kansanmusiikin kentän laajuudelta afrikkalaisesta rumpumusiikista kanteleen soiton perinteisiin ja teatterimusiikkiin.
Lavoille nousevat kansanmusiikin aineryhmän kandidaatti- ja maisterivaiheiden opiskelijat. He lähestyvät konserteissaan kansanmusiikkia hyvin erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista tietyssä hetkessä, minäkuvan rakentumisesta, sodasta ja rauhasta kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.
Vuosittain järjestettävät Touko- ja Mini-Taiga -festivaalit antavat mahdollisuuden kurkistaa kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttia musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Sirpa Lahti, 040 738 4736, sirpa.lahti(at)uniarts.fi