LOPPUUNMYYTY: Ilkka Heinonen – Karjalan pyhien kaiut

Ortodoksikulttuurin vaikutteita karjalaisessa jouhikkomusiikissa.

Ilkka Heinonen istuu pirtin pöydän ääressä mustavalkoisessa kuvassa.
Timo Heinonen

Ortodoksinen kulttuuri ympäröi 1800-luvun karjalaisia jouhikonsoittajia heidän kierrellessään soittamassa rahvaan tansseja kylissä ja kaupungeissa.

Vaikuttivatko kirkonkellojen sointi ja kirkolliset sävelmät jouhikonsoittajien tyyliin? Mitä jos henkistynyt soittaja olisikin päätynyt soittamaan syntiseksi mielletyllä jouhikollaan hengellisiä sävelmiä, joita tyypillisesti kuului laulaa?

Ilkka Heinosen kolmannessa jatkotutkintokonsertissa pyhä ja maallinen kohtaavat: Varhaisen ortodoksipolyfonian, hengellisten venäläisten kansansävelmien ja kellojen rinnalla soi karjalaisen tanssisoittimen jouhikon karhea laulu, kutoen yhteyksiä rinnakkain eläneiden musiikkikulttuurien välille.

Ilkka Heinonen, jouhikko 
Vladimir Belov, kellot
Muut esiintyjät ilmoitetaan myöhemmin koronatilanteen rajoituksista johtuen. 

Lisätietoja: Ilkka Heinonen, ilkka.heinonen@uniarts.fi

Konsertti on katsottavissa suorana Taideyliopiston Youtube-kanavalta.

30 vuotta musiikin tohtoreita Sibelius-Akatemiasta

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Sibelius-Akatemiasta valmistuivat ensimmäiset musiikin tohtorit. Tähän mennessä heitä on valmistunut yli 200. Kansainvälisesti arvostettu ja uraauurtava Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutus tuottaa ammattilaisia vaativiin taiteen, tutkimuksen ja koulutuksen asiantuntijatehtäviin.  

Ajankohta

14.11.2020 klo 19:00 – 20:25

Sijainti

Musiikkitalo

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Organo

Liput

Loppuunmyyty

Muut tiedot


Konserttiin on myynnissä 10 lippua. Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet