Kan­san­musiik­kia Tai­dey­li­opis­tos­ta: Vilma Jää

Vilma Jään maisterikonsertti on monitaiteellinen kokonaisuus, jossa hän laulaa synkistä aiheista ja monesti epämiellyttävinä koetuista tunteista, kuten vihasta, surusta ja kostosta

Vilma jää katsoo suoraan kameraan vakava ilme kasvoillaan.
Mikko Malmivaara

Konsertti on katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 30.5. klo 19–20.

Kosto

Vuosisatoja vanhat tarinat kohtaavat elektronisen musiikin Vilma Jään teoksessa Kosto.
Monipuolisena laulajana ja kansanmuusikkona tunnettu Jää on luonut monitaiteellisen kokonaisuuden, jossa hän laulaa synkistä aiheista ja monesti epämiellyttävinä koetuista tunteista, kuten vihasta, surusta ja kostosta. Konsertissa kuultavat tarinat seksuaalisesta väkivallasta kostofantasioihin ovat osa naisten elämää yhtä lailla vuonna 2021 kuin 500 vuotta sitten.

Akustisten ja elektronisten saundien välillä liikkuvassa musiikissa aunuksenkarjalaiset lehmänkellot ja muut arkistonauhojen äänimaisemat sulautuvat synteettisesti tuotettuihin biitteihin suomalais-ugrilaisen lauluperinteen flirttaillessa tuotetun popin kanssa.

Työryhmä

Vilma Jää, ääni
Inka Pohjonen, live-elektroniikka
Otso Vartiainen, valosuunnittelu

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Lisätietoja: Tiina Halonen

Ajankohta

30.5.2021 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Verkkokonsertti

Liput

Vapaa pääsy

Muut tiedot


Sisältövaroitus: seksuaalinen väkivalta, väkivalta.
Konserttia ei suositella lapsille.