Verkkokonsertti: Kan­san­musiik­kia Tai­dey­li­opis­tos­ta: Annika Lyytikäinen

Höra on Annika Lyytikäisen opinnot päättävä maisterikonsertti Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä

Annika seurasaaressa meren rannalla klarinetin kanssa..
Mikko Malmivaara

Konsertti on katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 22.5. klo 19–20.

Höra

Kansanmusiikki yhdistää ja erottaa – se voi vaikuttaa kotoisalta tai eksoottiselta, joskus se on molempia samaan aikaan. Höra on Annika Lyytikäisen kuulemista ja kuulumista tarkasteleva teos klarinetille, jousille ja taustanauhalle. Konsertissa kuultava sadan vuoden takainen arkistoklarinetistien soitto tai vastasävelletty viulupolska ei tarjoa vastauksia, mutta herättää kysymyksiä: Milloin ollaan musiikillisesti kotona, milloin tutkimusmatkalla? Mikä rooli kuulemisella korvien avaamisella on kulttuurisen kodin löytymisessä?

Annika Lyytikäinen on klarinetisti ja kansanmuusikko, jonka muusikkoudesta huokuu niin rakkaus suomenruotsalaisia juuriaan kohtaan kuin kiinnostus Itä-Euroopan juutalaisiin musiikkiperinteisiin. Opintojensa aikana Lyytikäinen on syventynyt eurooppalaisiin klarinettitraditioihin skandinaavisesta pelimannimusiikista klezmeriin, kehittyen musiikilliselta sanavarastoltaan ainutlaatuiseksi klarinetistiksi. Höra on Lyytikäisen opinnot päättävä maisterikonsertti Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä.

Esiintyjät

Annika Lyytikäinen, klarinetti
Antti Korhola, Robbie Sherratt, viulu
Linda Palin, alttoviulu
Anna Pulakka, sello
Saija Penttilä, kontrabasso

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta

Kansanmusiikkia Taideyliopistosta -konsertit ovat sarja Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmän tutkintokonsertteja. Aineryhmän opiskelijat lähestyvät esityksissään kansanmusiikkia erilaisista näkökulmista. Konserttien sisällöt ja ideat kumpuavat niin vanhoista runoista ja perinteestä, henkilökohtaisista havainnoista ja tunteista, kuin oman musiikillisen matkan varrella tapahtuneista muutoksista.

Vuosittain järjestettävissä konserttikokonaisuuksissa pääsee kurkistamaan kansanmusiikin nykyhetkeen ja nauttimaan musiikista kaikin aistein mitä erilaisimmin kokoonpanoin ja instrumentein tarjoiltuna.

Lisätietoja: Tiina Halonen

Ajankohta

22.5.2021 klo 18:00 – 19:00

Sijainti

Verkkokonsertti

Liput

Vapaa pääsy