Jarkko Hartikainen – Elävää ääntä

Jarkko Hartikaisen ELÄVÄÄ ÄÄNTÄ -jatkotutkintokonsertti herkistää kuulijan reaalimaailman aineelliselle tiedostavuudelle sävellysten kautta

Koronapassi vaaditaan Musiikkitalon konserttiyleisöltä maanantaista 29.11.2021 klo 17 alkaen sekä R-talon maksullisten konserttien yleisöltä 5.12.2021 klo 17 alkaen. Mikäli sinulla ei ole koronapassia ja olet ostanut lipun R-talolle tai Musiikkitalolla klo 17 jälkeen järjestettävään konserttiin, olet oikeutettu palauttamaan lippusi. Ticketmaster on yhteydessä lipunostaneisiin asiakkaisiin. 

Konsertin muusikot ovat osallistuneet alusta saakka teosten luomisen prosessiin tiiviissä säveltäjä-esiintyjäyhteistyössä. 

Jarkko Hartikaisen sävellysten lähtökohtana on äänen materiaalisuus. Tarkoin valitut ja sommitellut elävät äänitapahtumat kuultavat villiä kauneuttaan klassisten soittimien ja soittajien yhteiselossa. Säveltäjä-esiintyjäyhteistyöstä kumpuava jatkotutkintoprojekti herkistää kuulijan reaalimaailman aineellisuuden tiedostavuudelle akustisessa musiikillisuudessa.

Sävellyksissään Hartikainen tutkii, kuuntelee ja välittää äänentuoton ruumiillisuuden herkkyyttä. Konserteissa Hartikaista inspiroi elävän musiikin yhteisöllinen yhdessä hengittäminen. Taiteessaan Hartikaiselle on tärkeää kiinnittyä luonnon hallinnan tai voittamisen esittämisen sijaan kouriintuntuviin reunaehtoihin. Tärkeää on myös kerääntyä yhteisöllisesti ihmettelemään erilaisia, pitkälti yksilöllisiä ja ennakoimattomia akustisia tilanteita – äänessä elävää materiaalisuutta. Ilmastokriisin, koronaviruspandemian ja keinoälyn aikakautena olemme havahtumassa erilaisten keinotekoisten järjestelmiemme kestämättömyyteen ja yhteismitattomuuteen ympäristömme kanssa. Meidän on selviytyäksemme uudelleenharmonisoitava kulttuurimme luonnon kanssa.

Esiintyjät

Meeri Pulakka, sopraano
Malla Vivolin, huilu
Mikko Raasakka, klarinetti
Janne Jakobsson, tuuba
Eriikka Maalismaa, viulu
Kalle Hakosalo, lyömäsoittimet ja polkupyörä
Maaria Pulakka, harppu
Jarkko Hartikainen, sävellys ja juonnot 

Lisätietoja: Anna Huuskonen

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Ajankohta

21.12.2021 klo 19:00 – 20:40

Sijainti

R-talo

Pohjoinen Rautatiekatu 9

00100 Helsinki

R-talon Kamarimusiikkisali

Liput

6,50–18 €

Osta liput

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet