PERUTTU YLEISÖLTÄ: Global Fest: Laura Maria – La esencia

”La esencia” on Laura Maria Petäjän Global Music -koulutusohjelman kandidaattikonsertti.

Global fest logo. Keltavihreällä taustalla lukee Global fest sinivihrein kirjaimin.

Konsertit joudutaan perumaan yleisöltä 10.1.2021 asti koronatilanteeseen liittyvien rajoitusten vuoksi.

Laura Maria istuu punertavan seinän edessä. Hänen kasvoihin on liimattu koristeellisia timantteja.
Laura Maria

Laura Maria, laulu
Joonas Widenius, kitara
Taija Robalta, palmas
Laura Reunanen, palmas
Cheick Cissokho, kora

Laura Maria on uusi ja mielenkiintoinen tekijä kotimaisella flamenco-musiikin kentällä. Konsertti pyrkii flamencon keinoin vastaamaan kysymykseen, millainen on hänen sisimpänsä nuorena ja nousevana taiteilijana.

Laura Marian kandidaattiopintoihin sisältyi vuoden mittainen jakso vaihto-opiskelijana Barcelonassa Taller de músicsin flamenco -koulutusohjelmassa, ja valtaosa konsertissa kuultavista kappaleista ovatkin tarttuneet hänen ohjelmistoonsa tuona vaihtovuotena. Perinteisen flamencon lisäksi hän esittää omaa, tätä konserttia varten kirjoitettua musiikkia. Omassa kappaleessaan Laura Maria yhdistää flamencosta ammentavaan melodiaan Cheick Cissokhon riipivän kauniisti soivan senegalilaisen koran sekä Joonas Wideniuksen sielukkaan flamenco-kitaran.

Laura Marian tunteikas ääni ja vahva tulkinta yhdistettynä Joonas Wideniuksen virtuoosimaiseen flamenco-kitaransoittoon takaa yleisölle konserttikokemuksen, joka ei jätä kuulijoita kylmäksi.

Lisätietoja: Janne Ikäheimo

Global Fest 9.–11.12.2020

Viidettä kertaa järjestettävä Global Fest on jokavuotinen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman opiskelijoiden, opettajien, alumnien ja erikoisvieraiden festivaali. Festivaali juhlii kulttuurista monimuotoisuutta ja luo väyliä kulttuurienväliseen viestintään, ymmärrykseen ja yhteistyöhön musiikin ja taiteiden kautta.

Luvassa on monikulttuurisen taideyhteisön dynaamisia ja inspiroivia konsertteja. Esiintyjät tulevat muun muassa Arubasta, Chilestä, Kiinasta, Virosta, Suomesta, Kreikasta, Iranista, Irakista, Jordaniasta, Kosovosta, Mosambikista, Portugalista, Venäjältä, Sápmista (Lapista), Suomesta, Serbiasta, Espanjasta ja Tansaniasta.

Ajankohta

11.12.2020 klo 18:30 – 19:15

Sijainti

Musiikkitalo

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Camerata

Liput

Vapaa pääsy.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet