PERUTTU YLEISÖLTÄ: Global Fest: Hildá Länsman

Hildá Länsmanin matka saamelaisen joikulaulun perinteeseen pani liikkeelle kokonaisvaltaisen löytöretken muinaisiin saamelaisiin kertomuksiin, jotka vaikuttivat häneen monella tavalla.

Global fest logo. Keltavihreällä taustalla lukee Global fest sinivihrein kirjaimin.

Konsertit joudutaan perumaan yleisöltä 10.1.2021 asti koronatilanteeseen liittyvien rajoitusten vuoksi.

Lippujen palautuksesta vastaa Ticketmaster Suomi.

Verkkokaupassa luottokorttia, PayPalia tai Klarnaa maksutapana käyttäneiden lipun ostajien ei tarvitse tehdä mitään. Lipun hinta palautetaan ostossa käytetylle maksutavalle automaattisesti.

Mikäli liput on maksettu verkkopankin, Ticketmaster Suomen laskulla, Ticketmasterin lahjakortilla tai ostettu lippukaupasta, pyydämme täyttämään alla olevan lomakkeen palautusta varten.

Palautuslomake: https://1u.fi/8tlYV

Menneen ajan tapahtumat lohduttavat ja välillä pelottavat, ja historiamme ja perinteemme suuret vastakohtaisuudet ovat innostaneet Hildáa etsimään omaa musiikillista polkuaan. Joikaamisessa on jotain ajatonta, pehmeää ja maanläheistä, mutta samalla se voi vaikuttaa meihin hyvin vakuuttavasti ja väkevästi jopa tässä modernissa ihmisten muovaamassa maailmassa.

Konsertissa esitellään joikua monipuolisesti niin maanläheisten, eteeristen, surisevien, murisevien kuin jylisevienkin äänimaisemien kautta. Rikas musiikillinen kokonaisuus kuljettaa meitä edestakaisin erilaisten musiikillisten ja kulttuuristen maailmojen välillä. Tutkimus menneeseen aikaan tuo tietoa myös nykyhetkestä ja on eräänlainen aikamatkustuksen muoto: se kertoo mitä ja keitä olemme, mistä olemme tulleet ja minne olemme matkalla.

Hildá Länsman, joiku, laulu ja kehysrumpu
Lávre Johan Eira, joiku, laulu
Viivi Maria Saarenkylä, harmonikka
Tuomas Norvio, elektroniikka
Vasileios Katopodis, oud
Nathan Riki Thomson, kontrabasso

Lisätietoja: Janne Ikäheimo

Global Fest 9.–11.12.2020

Viidettä kertaa järjestettävä Global Fest on jokavuotinen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman opiskelijoiden, opettajien, alumnien ja erikoisvieraiden festivaali. Festivaali juhlii kulttuurista monimuotoisuutta ja luo väyliä kulttuurienväliseen viestintään, ymmärrykseen ja yhteistyöhön musiikin ja taiteiden kautta.

Luvassa on monikulttuurisen taideyhteisön dynaamisia ja inspiroivia konsertteja. Esiintyjät tulevat muun muassa Arubasta, Chilestä, Kiinasta, Virosta, Suomesta, Kreikasta, Iranista, Irakista, Jordaniasta, Kosovosta, Mosambikista, Portugalista, Venäjältä, Sápmista (Lapista), Suomesta, Serbiasta, Espanjasta ja Tansaniasta.

Ajankohta

11.12.2020 klo 20:00 – 21:00

Sijainti

Musiikkitalo

Töölönlahdenkatu 16

00100 Helsinki

Black Box

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet