PERUTTU: Paula Koivuniemi Roots & Friends

Paula Koivuniemi Roots&Friends Kalevan Navetan Hugo-salissa

Henkilö Paula Koivuniemi
Jouni Harala

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi konsertti on peruttu. Ticketmaster on yhteydessä lipun ostaneisiin. Ticketmasterin palautuskäynnöistä löydät tietoa heidän sivuiltaan.

Paula Koivuniemen tähdittämä Paula Koivuniemi Roots & Friends saapuu Kalevan Navetan Hugo-saliin lauantaina 7.11. Konsertissa kuullaan Koivuniemen rakastetuimpia kappaleita sekä vanhoja kansanlauluja kansanmusiikin soittimille sovitettuna. Folk-henkiset sovitukset tekevät tutuista kappaleista tuoreita, raikkaita ja rytmisesti vetovoimaisia.

”Odotan innolla esiintymistä syntymäkaupungissani Seinäjoella upean, erilaisen orkesterin säestyksellä.” Koivuniemi sanoo. ”Lisäksi on kunnia saada avata uusi Hugo-konserttisali käyttöön ja toivon Kalevan Navetalle menestystä sen tuleville vuosille.” Koivuniemi jatkaa. 

Toimiva yhdistelmä

Suomen iskelmägenren valovoimaisimpiin tähtiin kuuluva Paula Koivuniemi uudistuu ehtymättömällä energialla. Hänen rakastetuista hiteistään ja vanhoista kansanlauluista on nyt laadittu luihin ja ytimiin menevä konserttikokonaisuus aivan uusilla sovituksilla. 

Harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara on lähestynyt kappaleita mehukkaasta näkökulmasta, joka vie Koivuniemen juurimusiikin tunnelmiin. Kansanlaulut ja iskelmät täydentävät toisiaan kuin kauan erossa olleet kaksoset. Kumpuvaaran folk-henkiset sovitukset tekevät tutuista kappaleista tuoreita, raikkaita ja rytmisesti vetovoimaisia. 

Suomen kovimpien kansanmusiikki- ja folk-ammattilaisten seitsenhenkinen yhtye ja La Paula on täysin vastustamaton yhdistelmä, jonka ensiesitykset Kaustisella ja Hämeenlinnan Verkatehtaalla saivat ylitsevuotavan innostuneen vastaanoton. Konsertin koko sisältöä ei etukäteen paljasteta, mutta hiukan maistiaisia kuitenkin: ”Kun toisessa laidassa on Luullahan jotta on lysti olla, niin toista laitaa edustaa Aikuinen nainen”, Kumpuvaara paljastaa.

Folk-ammattilaisten ensemble

Koivuniemen omaan kokoonpanoon kuuluva Anssi Nykänen (rummut) on tässäkin kokoonpanossa rytminen selkäranka. Ensemblen muut jäsenet ovat nykykansanmusiikin tunnettuja ja arvostettuja nimiä: viuluvelhot Tero Hyväluoma ja Aino Eerola, monipuolinen kitaristi ja kielisoitinvirtuoosi Jarmo Julkunen, useiden jazzyhtyeiden luottobasisti Juho Kivivuori sekä jouhikontaitajien vähälukuisen joukon ykkönen Pekko Käppi. Niko Kumpuvaara soittaa harmonikkaa ja johtaa ensemblea. ”Paulan tyyli edellä mennään, mutta kun sovituksia sävyttävät viulut ja jouhikko, musiikissa on ihan eri klangi.”

Konsertissa ei ole väliaikaa, kesto noin 55 min.

Lisätietoja: Jenni Latva, jenni.latva@uniarts.fi
Piia Kleemola-Välimäki, piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi

Ajankohta

7.11.2020 klo 15:00

Sijainti

Kalevan Navetta (Seinäjoki)

Nyykoolinkatu

60100 Seinäjoki

Liput

32 €

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet