Juurakko

Konsertti, jossa tekemistä on sekä käsille että korville!
Nyt kokeillaan jotain uutta: yhdistetään kädentaitoja ja mukaansatempaavaa elävää musiikkia!

Rouhea Juurakko konsertoi Hugo-salissa keskiviikkona 18.11., ja samaan aikaan saa yleisö saa käsilleen tekemistä. Kalevan Navetan toimijoiden yhteistyössä ideoiman konsertin lipun hintaan sisältyy Taito Etelä-Pohjanmaan tarvikepakkaus, josta voi konsertin lomassa tehdä tyylikkään puisen pannunalusen.  Jokainen lipun ostanut saa Puuhelmi-pannunalunen -tarvikepakkauksen, jonka voi koota konsertin lomassa tai sitten viedä kotiin tehtäväksi. Konsertin alussa ja lopussa on mahdollisuus saada neuvoja ja opastusta työn tekemiseen.

Rouhea Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Kantele, harmooni, sikarilaatikkokitarat, jouhikko, plankku, muut mielikuvitukselliset lyömasoittimet ja muheva stemmalaulanta luovat Juurakon omintakeisen soundin. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Juurakko on juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten. Etnogaalassa 2020 Juurakko valittiin Vuoden artistiksi. 

Juurakon kolmas albumi Yhdeksäs talvi ilmestyi loppuvuodesta 2019 täsmälääkkeeksi harmaaseen ja pimeään vuodenaikaan. Levy on teemallinen kokonaisuus talvesta ja kaamoksesta, hehkuviinistä ja takkatulesta, päivättömästä päivästä ja loskasta. Levyllä kuuluu tanssirytmejä hambosta sottiisiin ja sävyjä bluesista laulelmaan. Juurakon sävellykset ovat tuokiokuvia kaamosaikaan sijoittuvista hetkistä: synkästä ja ikävästä marraskuusta, valon odotuksesta ja jäiden lähdöstä. Juurakko tempaa kuulijan mukaan talven juhliin, joissa syödään, juodaan, soitetaan ja lauletaan. 

Laura Kaartinen, laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet
Eija Kankaanranta, konserttikantele, 15-kielinen kantele
Kaisa Saarikorpi, laulu, guitalele, banjo, sikarilaatikkokitara, lyömäsoittimet
Minsku Tammela, laulu, jouhikko, kampa, lyömäsoittimet
Anna Wiksten, laulu, plankku, lyömäsoittimet

Konsertti järjestetään yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaan kanssa.

Turvallisuus: Taideyliopiston esitystoiminnassa noudatetaan viranomaisten määräyksiä, linjauksia ja ohjeistuksia. Seinäjoella Kalevan Navetassa Taideyliopiston järjestämien tapahtumien yleisömäärää on rajattu, ja tapahtumissa noudatetaan turvavälejä. Katso tarkemmat turvallisuusohjeet https://www.uniarts.fi/artikkelit/uutiset/tervetuloa-turvallisesti-kalevan-navettaan/

Lisätietoja:
Piia Kleemola-Välimäki, piia.kleemola-valimaki@uniarts.fi
Jenni Latva, jenni.latva@uniarts.fi

Ajankohta

18.11.2020 klo 19:00

Sijainti

Kalevan Navetta (Seinäjoki)

Nyykoolinkatu

60100 Seinäjoki

Liput

7–15 €

Osta liput

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet