PERUTTU: Esko Järvelä & Roger Tallroth

Kitaristi Roger Tallroth & viulisti Esko Järvelä musisoivat ensimmäistä kertaa yhdessä Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla jo vuonna 1993.

Esko Järvelä & Roger Tallroth soittavat yhdessä. Eskolla on viulu ja Rogerilla kitara. Molemmat istuvat ja tuijottavat toisiaan samalla kun he soittavat.
Lars Kvenild

Roger aloitteli tuolloin kansainvälistä uraa Väsen-yhtyeen kanssa, kun taas Esko työskenteli vielä lähinnä itsekurin parissa Järvelän Näppäreiden junioriosaston harmooninsoittajana.

Nyt, vajaat kolmekymmentä vuotta myöhemmin, sekä Roger että Esko ovat tehneet näyttävät urat pohjoismaisen kansanmusiikin sanansaattajina niin esiintyvinä taiteilijoita, säveltäjinä, tuottajina kuin pedagogeinakin. Toisinaan polut ovat tuoneet heidät työskentelemään myös yhteisten projektien äärelle eri puolilla maailmaa. Roger ja Esko ovat vuosien saatossa huomanneet käsittelevänsä musiikkia erittäin samoin tavoin, ja tämä tunne on ainoastaan vahvistunut loputtomissa yhteisissä jamisessioissa festivaaleilla, pubeissa ja hotellihuoneissa.

Rogerin ja Eskon duotyöskentelyssä laaja pelimanniperinteen tuntemus, raikas ja eloisa tulkinta sekä saumaton yhteismusisointi tekevät kitarasta ja viulusta yhden, säkenöivän ja orgaanisen instrumentin, joka hengittää pohjoismaista kansanmusiikkia joka solullaan! 

Esko Järvelä, viulu
Roger Tallroth, kitara 

Lisätietoja: Jenni Latva

Ajankohta

18.3.2021 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Kalevan Navetta (Seinäjoki)

Nyykoolinkatu

60100 Seinäjoki

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet