Naukkarinen&Mustonen: Beating parts and private skriiks

Beating parts and private skriiks on melkein kadotetun muistivihon sivuille tuherrettujen suttujen, kehoon jämähtäneiden tunteiden, puhelimeen näpyteltyjen sanojen, sekä risteävien aikojen, säätilojen ja paikkojen sytyttämä esitys tai elävä kollaasi. Se on heiluvaa liikettä muistamisen ja kuvittelun välillä, sekä tarve löytää sija lähes huomaamattomille fragmenteille osana laajempaa kokonaisuutta. 

Esitys on osa Anne Naukkarisen ja Maarit Mustosen teosta Notes 1.4.–9.8.2020, joka on esillä Surrender? Surrender -ryhmänäyttelyssä Kuvataideakatemian Exhibition Laboratoryssa 3.7.–9.8.2020. Näyttelyn ovat kuratoineet Taideyliopiston Kuvataideakatemian Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelman opiskelijat. Osana teosta on myös näyttelytilaan installoitu julkaisu. 

Notes 1.4.–9.8.2020 tuo jaettavaksi otteita työskentelyprosessista, jossa Naukkarinen ja Mustonen käyttävät menetelmänä erilaisia muistiinpanon keinoja: kehollista tallentamista, kirjoittamista, äänittämistä, kuvien kanssa työskentelyä. He keräävät ja merkitsevät muistiin havaintoja, kokemuksia, tunteita ja ajatuksia vuoden ajalta. Teokseen vaikuttavat valittu metodi sekä elämä, jota he elävät. Heidän työskentelynsä jatkuu kesään 2021. 

Anne Naukkarinen ja Maarit Mustonen ovat Helsingissä asuvia taiteilijoita, jotka ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2014 lähtien tehden esityksiä, julkaisuja ja installaatioita. Heitä yhdistää kiinnostus ruumiin ja kielen kysymyksiä, muistamisen ja kuvittelun suhteita sekä poikkitaiteellista työskentelyä kohtaan. Naukkarisen tausta on tanssi-, esitys- ja kuvataiteessa ja Mustosen kuvataiteessa ja runoudessa. 

Esityksessä kuultavan biisin on säveltänyt taiteilija, muusikko Minna-Kaisa Kallinen. Esityksen kieli suomi ja englanti.

Työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Koneen Säätiön Saaren kartanon residenssi.

Ajankohta

9.8.2020 klo 15:00

Sijainti

Exhibition Laboratory, Kuvataideakatemia

Merimiehenkatu 36

00150 Helsinki

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet