Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Academy Woodwinds – Merikannon aarre

Sibelius-Akatemian puhallinensemble Academy Woodwindsin konsertti Petri Alangon valmentamana. Konsertissa kuullaan Aarre Merikannon, Lotta Wennäkosken ja Jean Francaix’n sävellyksiä

Lotta Wennäkoski viulun kanssa

Konsertti on katsottavissa maksutta suorana lähetyksenä Youtubessa 15.10. klo 19–20.

Konsertin avaa ranskalaisen säveltäjän Jean Francaix:n Hommage à l’Ami Papageno, kunnianosoitus Papageno-ystävälle. Tässä teoksessa Mozartin Taikahuilun linnustaja kokee erinäisiä muodonmuutoksia pianon ja puhallinyhtyeen kanssa.

Kalevala-seura tilasi juhlavuotta 2009 varten kymmeneltä säveltäjältä ja kuvataiteilijalta teokset Kalevalan runojen pohjalta. Toteutustapa oli vapaa, mutta runoja tai soitinkokoonpanoa ei kuitenkaan saanut valita itse. Lotta Wennäkosken kohdalle osui legendaarinen Lemminkäisen tarina, kokoonpanoksi määrättiin puhallinsekstetti. Tästä syntyi sähäkkä ja hauska teos Suka, jossa soittajatkin pääsevät lausumaan Kalevalan säkeitä.

Konsertin pääteos on Aarre Merikannon Partita puhaltimille ja harpulle. Tämä vuonna 1936 sävelletty teos on Merikannon uusklassiselta kaudelta. Partita on epätavallisen kokoonpanonsa vuoksi harvemmin esitetty. Kyseessä on upea ja täysipainoinen teos, kätketty aarre.

Esiintyjät

Academy Woodwinds
Petri Alanko, valmennus

Ohjelma

  • Jean Francaix
  • Lotta Wennäkoski
  • Aarre Merikanto

Lisätietoja: Márta Schmidt, marta.schmidt@uniarts.fi

Academy Winds

Sibelius-Akatemian puhallinensemble Academy Winds on kausittain kokoontuva orkesteri. Se sai nykyisen muotonsa vuonna 2012, kun puhallinkapellimestariluokan lehtoriksi tullut Peter Ettrup Larsen käynnisti toiminnan. Academy Windsin siipien alla toimivat erilliset vaski- ja puupuhallinyhtyeet Academy Brass ja Academy Woodwinds.

Soittajat valitaan orkesterisoitinten opiskelijoiden keskuudesta 4-6 päivän harjoitusperiodeille, jotka huipentuvat julkiseen konserttiin. Työskentelyn aikataulu jäljittelee ammattiorkestereiden harjoitusjaksoja. Academy Windsin toimintaa koordinoi puhallinkapellimestarikoulutuksen lehtori Petri Komulainen.

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Ajankohta

15.10.2021 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

R-talo

Pohjoinen Rautatiekatu 9

00100 Helsinki

Konserttisali

Liput

6,50–18 €

Osta liput

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet