MuTeFest 2018: Discussion: Group musicianship and electronic music

Tiistai, marraskuu 27, 2018 - 15:00 - 16:30
Musiikkitalo, Agora-aula, Sibelius-Akatemian siipi, 1. kerros
Keskustelutilaisuus
Vapaa pääsy
MuTeFest 26.–30.11.2018

Keskustelutilaisuus pyrkii kartoittamaan yhdessä musisoimisen muotoja elektronisen musiikin kentällä. Musiikkitraditioihin liitty keskeisesti äänen ja sävelten jakaminen, yhdessä soittaminen. Kuitenkin elektronisen musiikin keskeiset figuurit – DJ ja elektroakustinen säveltäjä– ovat molemmat sooloartisteja. Keskustelu kutsuu kysymään, miten musiikin jakaminen ilmenee elektronisen musiikin aikakaudella.

Otso Lähdeoja on akatemiatutkija, säveltäjä, ja kitaristi, jonka erikoisalaa on elektroninen musiikki. Lähdeoja on väitellyt musiikin tohtoriksi Paris VIII yliopistossa ja on työskennellyt laaja-alaisesti poikkitaiteellisissa ryhmissä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Lähdeoja on johtanut useita tutkimusprojekteja ja on juuri aloittanut viisivuotisen Suomen Akatemian hankeen, otsikolla "Intersubjektiivisuus musiikissa; teknologisen mediaation mahdollisuudet".

Lähdeojan vetämä tilaisuus esittää kysymyksiä kollektiivisen musiikin tekemisestä elektronisen musiikin kentällä. Tervetuloa osallistumaan!

***

MuTeFest, 26.–30.11.2018, on jokavuotinen Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän taiteellista työtä valottava konsertti- ja tapahtumafestivaali. Tänä vuonna aineryhmä juhlii 20-vuotista taivaltaan.

Liput: 6 € (Ticketmaster), 5 € (Musiikkitalo), festaripassi konsertteihin 26.11.-30.11. (huom., ei Kaiku-klubin keikka): 17,50 € (Ticketmaster), 15 € (Musiikkitalo)

Lisätietoja:
Matti Leisma, 050 387 7310, matti.leisma@uniarts.fi