A Pool House: Venla Helenius & Anna-Sofia Nylund

Keskiviikko, lokakuu 3, 2018 - 19:00 - 20:30
Ramsinranta
Esitys

A Pool House on Venla Heleniuksen ja Anna-Sofia Nylundin paikkasidonnainen esitys, joka tapahtuu kolme vuotta sitten ”silleen jääneessä” allastilassa Helsingin Ramsinrannassa. Altaan äärelle kutsuva esitys pureutuu allastilaan ”modernin raunion” (modern ruin) -käsitteen kautta, pohtien modernien jäljelle jääneiden rakenteiden kulttuurista merkitystä. Esitys haastaa rauniota stabiilina ja siistittynä nähtävyytenä ja pohtii raunioitumisen, rappeutumisen ja uusien elämänmuotojen poetiikkaa ja politiikkaa.

Esitykset ke 3.10, pe 5.10 ja su 7.10. Tapaaminen Rastilan metroasemalla klo 19.

Esitys on ilmainen. Esityskieli on englanti ja kesto noin 1,5 h. Esitykseen mahtuu kerrallaan 10 henkeä, joten ennakkoilmoittautuminen tarvitaan. Ilmoittaudu tästä: www.lyyti.in/poolhouse

Ilmoittautuessasi esitykseen saat vastauksena tarkemmat ohjeet saapumisesta esityspaikalle. Suuri osa esityksestä tapahtuu ulkona, joten pukeudu sään mukaisesti. Esityksen tilat ovat monin paikoin esteelliset, ja niihin on vaikea päästä pyörätuolilla. Voit kysyä lisää esityksen saavutettavuudesta: tai .

A Pool House on Venla Heleniuksen ja Anna-Sofia Nylundin toinen yhteistyö, ja samalla se on molempien kuvataiteen kandidaatin opinnäytetyö Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan.

Venla Helenius (s. 1989) on esitys- ja kuvataiteilija, jonka työ on usein yhdistelmä tekstiä, tilallisia elementtejä ja performanssia. Helenius työskentelee usein yhteistyössä muiden taiteilijoiden kanssa tehden esityksiä niin galleria- kuin kaupunkiympäristöön. Helenius on kiinnostunut normittuneita arvottamisen ja katsomisen tapoja haastavasta pateettisuudesta sekä tunteilusta.

Anna-Sofia Nylundin (s. 1985) tausta on mediakulttuurissa ja dokumentaarisessa elokuvassa. Hän työskentelee pääasiassa video- ja performanssitaiteilijana. Nylund on työssään kiinnostunut sosiaalisten rakenteiden ja käyttäytymismallien kysymisestä käyttäen metodinaan huumoria sekä sosiaalisia ja osallistavia kokeiluja.