Tunne orkesterisi -luentosarja: Suoraa puhetta montusta


Torstai, helmikuu 13, 2020 - 16:30 - 18:00
Musiikkitalo, Harjoitussali Paavo
Luento
Vapaa pääsy
Tunne orkesterisi -yleisöluentosarjassa tutustutaan länsimaisen taide-elämän loistavaan saavutukseen – oopperaorkesteriin.

Vierailijoina lyömäsoittaja Heikki Parviainen ja n.n.

***

Kevätkaudella 2020 suosittu yleisöluentosarja Tunne orkesterisi jatkaa Salat julki -teemalla oopperaorkesterin salojen tutkimista: orkesterin syntyjuuret ovat oopperassa, 1600-luvun alkuvuosien uudessa teosmuodossa, ja oopperassa orkesteri myös kehittyi, kunnes itsenäistyi siitä ”konserttiorkesteriksi” 1700-luvun mittaan.

Konserttiorkesterin ja teatteriorkesterin työnkuva on jonkin verran erilainen – jo lähtien siitä, että oopperassahan muusikot ovat montussa puolittain piilossa! Minkälaista on muusikon työ oopperaorkesterissa, mitä erityispiirteitä ooppera- ja balettimusiikissa on konserttimusiikkiin verrattuna, millaista sitä on säveltää, soittaa, johtaa… Tunne orkesterisi on nyt siis oopperaa ja balettia!

Vieraiksi kutsutaan tuttuun tapaan kapellimestareita, säveltäjiä, soittajia, ohjaajia, koreografeja sekä kouluttajia, ja isäntänä toimii muusikko ja tutkija Ville Komppa. 

Lisätietoja: tunneorkesterisi.com.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätietoja:
Mari Karjalainen, puh. 050 384 3452, mari.karjalainen@uniarts.fi