Photo: Vincent Roumagnac

Väitöstilaisuus - Simo Kellokumpu: Choreography as Reading Practice

Lauantai, syyskuu 14, 2019 - 12:00
Teatterikorkeakoulu, Studio 2
Väitöstilaisuus

Tanssitaiteen maisteri (koreografia) Simo Kellokummun väitöstutkimus

Choreography as Reading Practice

tarkastetaan julkisesti lauantaina 14. syyskuuta 2019 klo 12 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (Studio 2, Haapaniemenkatu 6, Helsinki). Tilaisuus on englanninkielinen.

Väitöstilaisuus tapahtuu Teatterikorkeakoulun Studio 2:een rakennetussa installaatiotilassa, joka esittelee tutkimuksen taiteelliset työt. Installaatio on auki 6.9. – 14.9. ja se sisältää yleisölle avoimia esityksiä. Installaation avajaiset ovat perjantaina 6.9 klo 18.00.

Lue lisää installaatiosta ja esityksistä.

Vastaväittäjinä toimivat filosofi Victoria Pérez-Royo (University of Zaragoza) ja koreografi, tutkija Rebecca Hilton (University of the Arts Stockholm). Tilaisuuden kustoksena toimii taiteellisen tutkimuksen professori Leena Rouhiainen.

Tutkimus julkaistaan 10 päivää ennen väitöstilaisuutta taiteellisen tutkimuksen kansainvälisellä Research Catalogue –alustalla osana Teatterikorkeakoulun Acta Scenica -julkaisusarjaa.

Simo Kellokumpu on taiteilija ja koreografi, joka Teatterikorkeakoulusta valmistumisensa jälkeen (2003) on esittänyt töitään laajasti erilaisilla kotimaisilla ja kansainvälisillä alustoilla. Kellokumpu on tehnyt tohtorintutkintoon johtavaa taiteellista tutkimusprojektiaan Choreography as Reading Practice Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa vuosina 2013-2019. Kellokummun taiteellinen työ muotoutuu spekulatiivisen fiktion, interplanetaarisen kulttuurin ja queer(ing)/vinon tilan havainnon ja kokemuksen yhteenkietoutumissa.